Σπαγγέτι αλά Νόρμα

00:08 21/6/2013 - Πηγή: TNSite

Κλασσικό πιάτο ζυμαρικών από τη Σικελία. Πήρε το όνομά του μάλλον από την όπερα «Νόρμα» του Μπελλίνι ο οποίος ήταν και αυτός από την Κατάνια της Σικελίας. Μάλιστα, στην περιοχή εκείνη λέγεται ότι κάτι είναι αν είναι τέλειο τότε είναι Νόρμα. Οπότε και αυτή η μακαρονάδα είναι τέλεια 3 είναι τα σημαντικά στη συνταγή αυτή.

Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

2-3 μελιτζάνες φλάσκες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 1Χ1 εκ.1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό(400γρ.)1 πακέτο μακαρόνια
της αρεσκείας σαςελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας μέλι1 κουταλιά της σούπας ξύδιαλάτιπιπέρι1-2 σκ. σκόρδο επιπλέονλίγο μπούκοβο αν το θέλουμε πιο καυτερό

Tο σημαντικό σε τέτοιες συνταγές να προσέχουμε λίγο την πρώτη ύλη. Οι μελιτζάνες μπορεί να είναι λίγο πικρές οπότε καλό θα είναι να πάρουμε ένα μπολ να βάλουμε μέσα τα κυβάκια από τις μελιτζάνες να τα αλατίσουμε καλά καλά και να τα αδειάσουμε σε ένα στραγγιστήρι και να τις αφήσουμε για μισή ώρα να βγάλουν την πίκρα τους.
Μετά τις ξεπλένουμε με νερό, τις σκουπίζουμε καλά καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει και βάζουμε μέσα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και να γίνουν γλυκές και νόστιμες.
Επίσης βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για τα μακαρόνια μας. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε για όσο χρόνο μας λέει ο κατασκευαστής. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε και λίγο από το νερό που έβρασαν.
Αν θέλουμε τότε προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ολόκληρες σκελίδες για να τις αφαιρέσουμε μετά και βάζουμε και το μπούκοβο. Τα σοτάρω και αυτά για ένα λεπτό ακόμα.
Σε περίπτωση που μας έχει ξεφύγει και έχουμε προσθέσει πολύ λάδι εδώ μπορούμε να σουρώσουμε τις μελιτζάνες μας πάλι μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μέλι και το ξύδι και μετά από 1 λεπτό τη σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια μας που τα έχουμε σουρώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό για να γίνει πιο ωραία η σάλτσα μας. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα