Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι

16:22 25/12/2013 - Πηγή: TNSite

Ένας φιλήσυχος και μαζεμένος υπάλληλος του περιοδικού Life, που συνήθως χάνεται μέσα στις ονειροπολήσεις του για να ξεφύγει την πεζή ζωή του, ξεκινά για την πρώτη μεγάλη του περιπέτεια, σε αναζήτηση μιας σημαντικής φωτογραφίας για το τελευταίο εξώφυλλο. Αν και κάπως απλοϊκός σε σημεία, ο «Μίτι» μπλέκει πετυχημένα τους διαφορετικούς τόνους της αφήγησής του και σε κερδίζει με την τρυφερότητά του.

Από τον ονειροπαρμένο ομότιτλο χαρακτήρα της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του 1947 «Η κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι» με τον Ντάνι

Κέι (που με τη σειρά του είχε βασιστεί σε διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ), ο Μπεν Στίλερ κρατά μονάχα τις τρελές του ηρωικές φαντασιώσεις.

Στη δική του, εκσυγχρονισμένη εκδοχή, ο Μίτι είναι υπεύθυνος του φωτογραφικού αρχείου του περιοδικού Life, το οποίο, καθώς ετοιμάζεται να περιοριστεί σε διαδικτυακή έκδοση, ψάχνει για την ιδανική φωτό για το εξώφυλλο του τελευταίου του έντυπου τεύχους.

Τυχοδιωκτικός συνεργάτης του περιοδικού, που λείπει μόνιμα σε εξερευνήσεις, έχει στείλει το αρνητικό μιας εικόνας υποτιθέμενα συγκλονιστικής, όμως ο Μίτι δεν μπορεί να το βρει. Με την παρότρυνση ενός τεχνικού του Ιντερνετ θα ξεκινήσει για παράτολμα εξωτικά ταξίδια για να εντοπίσει τον φωτογράφο.

Το κωμικό αστυνομικό μυστήριο της ταινίας του '47 αντικαθιστά εδώ μια διηπειρωτική αναζήτηση (σε Βόρειο Πόλο, Ισλανδία, Ιμαλάια) και τον καταπιεσμένο ενήλικα που ανακτά βαθμιαία την αυτοεκτίμησή του διαδέχεται ένας loser που αρχίζει να πιστεύει πως, αν καλυτερεύσεις τον εαυτό σου διά του θριάμβου της θέλησης, μπορείς να βελτιώσεις και τον κόσμο όλο.

Εύκολος και αφελής ο ουμανισμός του φιλμ, αν και οι περιπέτειες του ήρωα, οι πραγματικές συχνά πιο τραβηγμένες και αστείες από τις φανταστικές, κρατούν υψηλά τον πήχη της ψυχαγωγίας.

e-go

Keywords
Τυχαία Θέματα