Τουρκία: Παραιτήθηκε υπουργός, ζητώντας και την παραίτηση Ερντογάν

Τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για χρηματισμό και τις δεκάδες συλλήψεις από την τουρκική αστυνομία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Μάλιστα, σήμερα παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, ο γιος του οποίου κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο καθώς και ο συνάδελφός του των Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, που είχε

ενημερώσει τον Ερντογάν για την απόφασή του να παραιτηθεί από τις 17 Δεκεμβρίου και σήμερα έστειλε και εγγράφως το κείμενο της παραίτησής του.

«Εγκαταλείπω τη θέση του υπουργού Οικονομίας ώστε να μπορέσει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την βρώμικη επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησής μας», σημείωσε ο Τσαγλαγιάν στην ανακοίνωση της παραίτησής του.

Λίγη ώρα αργότερα και ο υπουργός Περιβάλλοντος, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως δέχθηκε πιέσεις για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια τονίζοντας μάλιστα πως του έστειλαν ένα κείμενο παραίτησης. Ωστόσο πυροδότησε το πολιτικό κλίμα στη χώρα λέγοντας πως η υπόθεση για την οποία κατηγορείται έχει εγκριθεί και από τον ίδιο τον Ερντογάν, καλώντας τον να παραιτηθεί και ο ίδιος εάν θεωρεί πως στην περίπτωση αυτή υπάρχει οσμή σκανδάλου.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ερντογάν αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Πακιστάν, υπογράμμισε πως θα λογοδοτήσουν «όσοι έκλεψαν το πουγκί του λαού» και έστρεψε τα πυρά του κατά του ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλισντάρογλου, λέγοντας πως βρίσκεται εκτός φυλακής παρά τις ατασθαλίες σε ασφαλιστικό Ταμείο, όπου υπηρετούσε, χάρη στην αμνηστία που είχε δώσει η σύζυγος του Ετσεβίτ.

The post Τουρκία: Παραιτήθηκε υπουργός, ζητώντας και την παραίτηση Ερντογάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα