«Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της»

23:49 11/10/2013 - Πηγή: TNSite
Την άποψη ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα αποτυχημένο κράτος, τονίζοντας ότι φέτος θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 340 εκατ. ευρώ, το οποίο το 2014 θα ανέλθει στα 2,6 δισ. ευρώ και υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί ότι εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υποχρεώσεις

της βάσει του προγράμματος, θα υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Ο υπ. Ναυτιλίας υποστήριξε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και στο μηχανισμό είσπραξης φόρων, και αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, υποστήριξε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η υψηλή ανεργία.

«Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κοινωνική αστάθεια αλλά μάλλον κοινωνική απόγνωση.

Για αυτό το λόγο, υποστήριξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει χρήμα στην χώρα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ αναφερόμενος στα θέματα του υπουργείου του, είπε πως τα ελληνικά λιμάνια αποτελούν ένα success story με ιδιωτικοποιήσεις και αναβάθμιση των υποδομών τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα