Ελεύθερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για δολοφονία

07:15 27/10/2013 - Πηγή: TNSite
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απελευθέρωσε έναν πρώην αναπληρωτή επίτροπο της αστυνομίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δολοφονία σε σχέση με τη ληστεία κοσμημάτων που έλαβε χώρα 1989 από ένα παλάτι στη Σαουδική Αραβία.

Ο Κάλορ Κερντθές, 70 ετών, αποφυλακίστηκε την Παρασκευή από τις φυλακές Μπανγκ Κουάνγκ της Μπανγκόγκ, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 19 ετών για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου ενός Ταϊλανδού έμπορου κοσμημάτων.

Αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή λόγω καλής συμπεριφοράς αλλά και λόγω της ηλικίας του.

Ο

Κάλορ ήταν επικεφαλής της έρευνας σχετικά με την εξαφάνιση κοσμημάτων, συνολικής αξίας 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων και ενός σπάνιου μπλε διαμαντιού, τα οποία έκλεψε ένας Ταϊλανδός από το παλάτι του Σαουδάραβα πρίγκιπα Φαϊσάλ το 1989.

Ο Κάλορ βρέθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του εμπόρου κοσμημάτων, Σαντί Σριθανακάν, τους οποίους είχε πρώτα απαγάγει.

Η υπόθεση, η οποία συνδέεται με τις άλυτες δολοφονίες τουλάχιστον 4 Σαουδαράβων στην Μπανγκόκ, ώθησε στο να απαγορευτεί σε Ταϊλανδούς υπηκόους να έχουν το δικαίωμα εργασίας στη Σαουδική Αραβία.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν ανακοινώσει ότι τα περισσότερα κοσμήματα είχαν ανακτηθεί, ωστόσο όταν αυτά επέστρεψαν στη Σαουδική Αραβία ανακαλύφθηκε πως τουλάχιστον τα μισά ήταν ψεύτικα. Το μπλε διαμάντι δεν βρέθηκε ποτέ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα