Η σοκολάτα "απαραίτητη" στις &a

06:28 27/10/2013 - Πηγή: TNSite

Όσοι κάνουν δίαιτα και κόβουν "μαχαίρι" την σοκολάτα, είναι πιο πιθανό να πάρουν παρά να χάσουν κιλά , σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Η δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι ,το 86% των ατόμων που έκαναν δίαιτα και δεν σταμάτησαν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους γλυκό , έχασαν επιτυχώς το βάρος που επιθυμούσαν.

Από τις 2.100 των ερωτηθέντων, το 91% των περιπτώσεων

- συνέχισαν να τρώνε την ίδια ποσότητα σοκολάτας που συνήθως έτρωγαν πριν μπουν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

"Η εκτεταμένη έρευνα έχει αποδείξει ότι οι δίαιτες που επικεντρώνονται γύρω από την εξάλειψη των τροφίμων είναι πολύ πιο πιθανό να αποτύχουν. Το κλειδί είναι να τρώμε λίγο από ότι θέλουμε και να μην στερούμαστε τίποτα" δήλωσε η διατροφολόγος Τζάνετ Άιλοτ.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι δίαιτες δεν περιλαμβάνουν καθόλου απολαύσεις όπως η σοκολάτα , το κρασί και τα μπισκότα είναι πιο πιθανόν να αποτύχουν, δεδομένου ότι η κατανάλωση τους αντισταθμίζεται" από την υπέρμετρη κατανάλωση άλλων τροφίμων.

Και υπάρχουν και άλλα καλά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια ξεχωριστή έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μελέτησε 8.000 άνδρες, από όπου διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες σοκολάτας έως τρεις φορές το μήνα, ζούσαν σχεδόν έναν χρόνο περισσότερο από ό, τι εκείνοι που δεν έτρωγαν καθόλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό είναι πιο πιθανό να οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κακάο που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα