Εγχειρίδιο επαυξημένης πραγματικότητας για τα νέα Audi

04:23 16/8/2013 - Πηγή: TNSite

Πρωτοποριακή λύση από το (όχι μακρινό) μέλλον

16/08/201301:17

16/08/201301:17

Εγχειρίδιο επαυξημένης πραγματικότητας για τα νέα Audi

Πρόκειται για μια εφαρμογή που εγκαθίσταται δωρεάν στο smartphone του οδηγού ή κάθε συνεπιβάτη και αναγνωρίζει 300 σημεία στην καμπίνα

Πρόκειται για μια εφαρμογή που εγκαθίσταται δωρεάν στο smartphone του οδηγού ή κάθε
συνεπιβάτη και αναγνωρίζει 300 σημεία στην καμπίναΠροϊδεάζοντας για το πώς θα βλέπουμε και θα αντιλαμβανόμαστε πολύ σύντομα τα αντικείμενα και γενικότερα τον κόσμο γύρω μας, η αμερικανική Metaio, πρωτοπόρος στην έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού και τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας, παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο για το νέο Audi A3 -σε συνέχεια της ήδη βραβευμένης λύσης της για το A1 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που εγκαθίσταται δωρεάν στο smartphone του οδηγού ή κάθε συνεπιβάτη (προς το παρόν διαθέσιμη μόνο μέσω του Apple Store για iOS συσκευές) και αναγνωρίζει 300 σημεία στην καμπίνα, το ταμπλό και τον χώρο της μηχανής του νέου μικρομεσαίου best seller της Audi. Στοχεύοντας με την κάμερα του iPhone ή του iPad κάποιο σημείο της κονσόλας ή του κινητήρα του αυτοκινήτου, ο χρήστης ενημερώνεται άμεσα για τις λειτουργίες του. Η οπτικοποίηση της πληροφορίας στην οθόνη της φορητής συσκευής, χωρίς να είναι αναγκαίος ο συσχετισμός με κωδικούς και γραφικές αναπαραστάσεις στο βιβλίο χρήσης, προφέρει άμεση και εύκολη ενημέρωση.

Αντίστοιχες εφαρμογές, που εδώ και λίγα χρόνια έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα σε smartphones και tablets, προσφέροντας πληροφορίες για αξιοθέατα και σημεία – κυρίως – τουριστικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να προωθηθούν πολύ περισσότερο μέσα στον επόμενο χρόνο, με τη χρήση «έξυπνων» συσκευών που θα φοριούνται, όπως τα πολύ-αναμενόμενα γυαλιά της Google.

Εξάλλου, μια παρόμοια εφαρμογή, η οποία θα συνοδεύει τον ηλεκτρονικό κατάλογο του 2014 και θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να «προβάρουν» έπιπλα και μικροαντικείμενα στον πραγματικό τους χώρο, δοκιμάζει τους τελευταίους μήνες και η αλυσίδα με είδη σπιτιού Ikea.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα