«Δώστε μία χριστιανική απάντηση»

08:21 28/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Πάπας Φραγκίσκος ενθάρρυνε τους νέους της Βραζιλίας, οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και αρκετό καιρό ενάντια στη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να αλλάξουν την κοινωνία, πολεμώντας την απάθεια και επιλέγοντας μια «χριστιανική απάντηση».

Ο 76χρονος Πάπας έδωσε ομιλία μπροστά σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Κοπακαμπάνα, όπου προέτρεψε τη νέα γενιά να αποφεύγει τις επιπόλαιες πράξεις και να είναι «αθλητές του Χριστού». Ο Πάπας σταμάτησε πολλές

φορές το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, προκειμένου να φιλήσει μωρά καθώς και μια αργεντίνικη σημαία, η οποία ανέμιζε από ένα αμάξι.

Ο Φραγκίσκος, σημειώνει το ΑΜΠΕ, είπε στους συγκεντρωμένους πως γνώριζε ότι οι νέοι της χώρας διαδήλωναν προκειμένου να «εκφράσουν την επιθυμία τους για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο αδελφική». Μιλώντας από μια μεγάλη λευκή εξέδρα, ενθάρρυνε τα πλήθη να καταπολεμήσουν την απάθεια και «να γίνουν πρωταγωνιστές της αλλαγής» όπως επίσης να προσφέρουν «μια χριστιανική απάντηση στις πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις που λαμβάνουν χώρα σε πολλά μέρη του κόσμου».

Προέτρεψε επίσης τους πολίτες να αλλάξουν έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα πετάγονται στα σκουπίδια, τη στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων λιμοκτονούν, όπου ο ρατσισμός και η βία εξακολουθούν να προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όπου η πολιτική σχετίζεται περισσότερο με τη διαφθορά παρά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα