Δίχως τέλος το αιματοκύλισμα στη Αίγυπτο-Για 200 νεκρούς μιλάει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 200 άτομα, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μόρσι, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο Κάιρο.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ρίχνει κατά πολύ τον αριθμό και κάνει λόγο για 65 νεκρούς.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων, που εκτυλίχθηκαν στη πρωτεύουσα, μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας κόστισε τη

ζωή σε 65 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 269 τραυματίστηκαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 4.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «σφαγής», όπως την ονομάζουν χαρακτηριστικά, από το στρατό και την αστυνομία σε περιοχή βορειοανατολικά του Καΐρου, όπου οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών όμως υποστηρίζει ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων με μοναδικό σκοπό να διαλύσει το πλήθος που είχε βάλει φωτιά σε ελαστικά προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση σε γέφυρα.

Ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκου, ανώτερο στέλεχος της Αδελφότητας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε μια γενοκτονία. Πότε οι ελεύθεροι πολίτες θα κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό;».

Άλλοι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 480 τραυματίστηκαν από την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, γεγονός που η Μουσουλανική Αδελφότητα προσέλαβε ως πραξικόπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα