''λουτρο αιματοσ'' στην αιγυπτο...

08:18 28/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τους 120 έφτασαν οι νεκροί στην Αίγυπτο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου ...
Μοχάμεντ Μόρσι.
Εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων ανέφερε πως περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου.
Επισήμως, το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 20 νεκρούς, οι οποίοι, όπως σημειώνει, έχασαν τη ζωή
τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε νωρίτερα πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωινά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
«Δεν πυροβολούσαν για να τραυματίσουν, αλλά για να σκοτώσουν», ανακοίνωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.
Αν και ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ο ελ Χάνταντ πρόσθεσε πως όλα τα θύματα συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε στους ισλαμιστές την ευθύνη για τα επεισόδια και διέψευσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.
«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο η ημέρα να εξελιχθεί ειρηνικά και επιδίωξαν να καταστρέψουν κρατικές εγκαταστάσεις, ιδίως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις. Ο ίδιος είπε ότι η αστυνομία «δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο δακρυγόνα» εναντίον των ισλαμιστών διαδηλωτών.
Οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι θα «σταματήσουν σύντομα με νόμιμους τρόπους», φέρεται, εν τω μεταξύ, να δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ. Ο Ιμπραχίμ είπε ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες από τους κατοίκους των περιοχών και σύντομα οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος.
Οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν ολονύκτιες διαμαρτυρίες επί ένα συνεχή μήνα, απαιτώντας την επιστροφή του πρώην προέδρου.
Καταδικάζει η Ε.Ε.
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον «καταδίκασε σθεναρά» τις αιματηρές ταραχές στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από τη βία.
Η Άστον «παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο και καταδικάζει σθεναρά την απώλεια ζωών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων... Επίσης καλεί όλους τους παράγοντες να απόσχουν από τη βία και να σέβονται τις αρχές των ειρηνικών διαδηλώσεων και της μη-βίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπάτης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα