Μπουλντόζα σε οκτώ ετοιμόρροπα ακίνητα

09:35 8/10/2013 - Πηγή: TNSite
Την κατεδάφιση οκτώ ετοιμόρροπων κτισμάτων, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Σπυριδόπουλος «τώρα με τον Καλλικράτη υποχρεωτικά περνάνε από την Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο οι κατεδαφίσεις αυτές και η δαπάνη βαραίνει τον ιδιοκτήτη. Κάποιους εκ των ιδιοκτητών δεν τους βρήκαμε, κάποιους άλλους ωστόσο τους ειδοποιήσαμε».

Στο Λύκειο Ελληνίδων η πλατεία για τα Χριστούγεννα

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν παράλληλα να παραχωρήσουν μέρος της πλατείας στο Λύκειο Ελληνίδων, για τη διοργάνωση της Γειτονιάς του Άη Βασίλη. «Φέτος θα τους δώσουμε το δικαίωμα να βάλουν και ένα καρουζέλ» σημείωσε ο δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, με τον κ. Νίκο Ανταμπούφη να επισημαίνει πως κάτι τέτοιο χρειάζεται προσοχή, καθώς όπως τόνισε: «δεν πρέπει να ανοίξουμε μια πόρτα που θα λέει ότι ο κάθε επιχειρηματίας με τη σφραγίδα ενός συλλόγου μπορεί να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα στην πλατεία». Απαντώντας ο δήμαρχος, εξήγησε πως πρόκειται για το Λύκειο Ελληνίδων και όχι κάποιον επιχειρηματία και πως τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πάνε σε ιδρύματα και φιλανθρωπικές δράσεις.

Στα υπόλοιπα θέματα εντός ημερησίας διάταξης, η Επιτροπή αποφάνθηκε αρνητικά για την τοποθέτηση ενός φωτεινού σταυρού σε φαρμακείο που βρίσκεται στη Χρύσα, αν και όπως επισημάνθηκε ο σταυρός έχει ήδη τοποθετηθεί.

«Να μην μπει φωτεινός σταυρός γιατί ενοχλεί τους οδηγούς. Ας μπει όμως μια πινακίδα ώστε να δείχνει που είναι το φαρμακείο» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, εξηγώντας πως δεν έχει εγκριθεί η τοποθέτηση φωτεινού σταυρού για το εν λόγω φαρμακείο.

Παράλληλα, όπως ζήτησε ο ίδιος, αποφασίστηκε «να σταλθεί σχετικό έγγραφο στο τμήμα Τροχαίας ώστε να ελεγχθούν όλοι οι φωτεινοί σταυροί των φαρμακείων και άλλων ενδεχομένως επιχειρήσεων και εάν προκαλούν προβλήματα να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες για την άρση των προβλημάτων αυτών. Τα έγγραφο να κοινοποιείται και στο ΕΒΕ και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο».

Πηγή: Thrakitoday.com

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα