Από τι εξαρτάται η μακροζωία;

21:52 6/2/2014 - Πηγή: TNSite

Το «κλειδί» για τη μακροζωία προσπάθησαν να ανακαλύψουν Αυστραλοί επιστήμονες. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους είναι εντυπωσιακά….

Όπως προκύπτει, το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στον ύπνο και τη διατροφή. Όμως παρά το γεγονός ότι αυτοί οι παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, η επίδρασή τους είναι διαφορετική στα δύο φύλα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο οργανισμός των ανδρών έχει ανάγκη από καλό ύπνο, ο οποίος όμως στον γυναικείο οργανισμό δεν παρουσιάζει εξίσου καλά αποτελέσματα αν δεν υπάρχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6!

Η μελέτη διεξήχθη κατά το διάστημα 1999 – 2000 και συμμετείχαν 1.865 άνδρες και γυναίκες της τρίτης ηλικίας. Οι επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή επιδρά στην ποιότητα του ύπνου και τη μακροζωία και διαπίστωσαν ότι ο κακός ύπνος συνδέεται με την αυξημένη τάση για αρρώστιες, με την προσβολή από διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και στεφανιαία νόσο, αλλά και με την αυξημένη θνησιμότητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από κακή ποιότητα ύπνου, ενώ και στα δύο φύλα ο ύπνος βελτιώνεται όταν η διατροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Βέβαια, το εντυπωσιακό είναι η σχέση ανάμεσα στον ύπνο και τη διατροφή που παρουσιάζεται κυρίως στις γυναίκες. «Για τις γυναίκες, ο καλός ύπνος προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τη μακροζωία, με την προϋπόθεση να έχουν πλούσια διατροφή και να καταναλώνουν αρκετά λαχανικά και τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β6», ανέφερε ο καθηγητής Mark Wahlqvist.

Η βιταμίνη Β6 περιέχεται στις μπανάνες, το σκόρδο, τα φιστίκια, τα καρύδια, τη γαλοπούλα, τις πατάτες, το ψάρι, το κοτόπουλο, τα πορτοκάλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα