Αστυνομικός έσπασε αυτοκίνητο συνταξιούχου και... κέρδισε 430.000£

20:24 6/2/2014 - Πηγή: TNSite

Το περιστατικό διαδραματίστηκε το 2009 όπου δύο αστυνομικοί είχαν σταματήσει τον οδηγό ενός πολυτελούς τζιπ επειδή δεν φορούσε ζώνη.

Ο 74χρονος Robert Whatley, οδηγός του τζιπ, έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του πριν τελειώσουν μαζί του οι αστυφύλακες με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια καταδίωξη 17 λεπτών στους δρόμους της νότιας Ουαλίας.

Όταν ο συνταξιούχος σταμάτησε εκ νέου το αυτοκίνητό του, ο 42χρονος, τότε, αστυφύλακας Mike

Baillon, βγήκε από το περιπολικό και με το κλομπ του, χτύπησε το παράθυρο του οδηγού 15 φορές μέχρι να το θρυμματίσει και ενώ ο 74χρονος ήταν μέσα στο όχημα.

Ο συνάδελφός του ανέβηκε στο καπό και κλώτσησε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου αξίας 60.000 λιρών.

Ο κ. Whatley είχε αποζημιωθεί με 20.000 λίρες για τις ζημιές που προκλήθηκαν τότε στο όχημά του, ενώ είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 235 λιρών για υπερβολική ταχύτητα και επειδή δεν σταμάτησε το όχημα του σε εντολή της αστυνομίας.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα ο 42χρονος αστυνομικός να γίνει ο περίγελος των συναδέλφων του και εν τέλει να παραιτηθεί.

Δικαιώθηκε και έλαβε 430.000 λίρες αποζημίωση

Ο 47χρονος σήμερα πρώην αστυνομικός, δικαιώθηκε από εργατικό δικαστήριο του Cardiff.

"Η γελοιοποίησή μου ήταν καθημερινό φαινόμενο, πίστευαν ότι είχα αντιδράσει λάθος και ότι ήμουν τυχερός που την γλίτωσα. Ήθελα το όλο θέμα να λήξει άμεσα" δήλωσε στο δικαστήριο.

Ο Baillon αρχικά ζητούσε αποζημίωση ύψους 750.000 λιρών αλλά οι καταγγελίες του για συναισθηματική και προσωπική βλάβη, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Ωστόσο το αίτημά του για απώλεια κερδών και συντάξιμων ετών έγινε δεκτό και το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 429.434,64 λιρών.

Ο δικηγόρος του πρώην αστυφύλακα, ο οποίος διευθύνει σήμερα μια επιχείρηση που φτιάχνει ξύλινους διακοσμητικούς ταράνδους, δήλωσε πως "Μιλάμε για έναν άνθρωπο που σήμερα θα μπορούσε να είναι αξιωματικός και τραυματίστηκε ψυχικά από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι εργοδότες του".

Από την πλευρά του ο συνταξιούχος που δέχτηκε την επίθεση του αστυνομικού είπε: "Είναι μια εντελώς παράλογη απόφαση, μια τέτοια συμπεριφορά να ανταμειφθεί με μία τόσο παράλογη αποζημίωση".

Πηγή: dailymail.co.uk

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα