«Άγγλος» με τους πελάτες του!

00:01 5/12/2012 - Πηγή: TNSite
Η Άρσεναλ... προσκύνησε για 3η φορά στο Καραϊσκάκη, οι Άγγλοι γονατίζουν όταν ακούν για Πειραιά και ο Ολυμπιακός με το 2-1 πάει στο Europa League ως ισχυρός!

Ολυμπιακός... Αγγλία σημειώσατε 1! Πέμπτη σερί επίσκεψη βρετανικού συλλόγου στην έδρα των Πειραιωτών και αποχώρηση με κατεβασμένο κεφάλι.

Η Άρσεναλ υποτάχθηκε τρίτη διαδοχική φορά

στους «ερυθρόλευκους» και μαζί με Τσέλσι και Λίβερπουλ δεν μπόρεσαν να τους κερδίσουν! Ο Ολυμπιακός πήρε ώθηση με τις κινήσεις του Ζαρντίμ, έκανε την ανατροπή και πήρε νίκη (2-1) γοήτρου, επιτυχία που τον έφερε στους ισχυρούς για το Europa League και τρίποντο... ταμείου, αφού στα ταμεία θα μπει σεβαστό χρηματικό ποσό!

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε για ακόμα μια φορά να κερδίσει εκτός στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και θυμάται με... νοσταλγία τη νίκη επί της ΑΪΚ το 1999!

Έτσι έπαιξε

Ο Ζαρντίμ κράτησε τον Ιμπαγάσα στον πάγκο, άλλαξε θέσεις στα μπακ λόγω απουσίας του Χολέμπας, ενώ έκπληξη αποτέλεση η παρουσία του Φέισα στα χαφ. Ειδικότερα, Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Ντιακιτέ, στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς, Κοντρέρας και αριστερά ο Τοροσίδης. Στον άξονα αμυντικό χαφ ο Φέισα και εσωτερικοί μέσοι οι Μανιάτης και Γκρέκο. Στα χαφ οι Αμπντούν, Μασάντο και φορ ο Τζιμπούρ.

Επιθετικός, όχι αποτελεσματικός!
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, ήταν επιθετικός και με τον Αμπντούν σε μεγάλη μέρα κατάφερνε να γίνει απειλητικός για την Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 11' είχε και την πρώτη μεγάλη φάση του ματς ο Αλγερινός έβγαλε ιδανικά για τον Τζιμπούρ, αλλά ο Βερμάλεν τον πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο! Οι Πειραιώτες όσο κινητικοί ήταν από τη μέση και πάνω τόσο προβληματικοί ήταν στα μετόπισθεν. Ο Φέισα με τον Μανιάτη αδυνατούσαν να κρατήσουν τους «κανονιέρηδες» και οι αργές επιστροφές βοηθούσαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Στο 17' ήταν η σειρά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά ο Ράμσεϊ δεν... δέχθηκε το «δώρο» του Ντιακιτέ, δεν έπιασε γεμάτο το σουτ και αστόχησε! Ο Μασάντο προσπαθούσε από τα δεξιά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός, με τον Αμπντούν να σηκώνει το βάρος των επιθέσεων, ενώ έπαιρνε βοήθειες από τον Γκρέκο. Μάλιστα, στο 24' ο Ιταλός βρήκε εξαιρετικά τον Αλγερινό, αλλά ο Σέζνι δεν τον άφησε να σκοράρει! Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Αμπντούν έβγαινε εύκολα στην επίθεση και στο 26' έκανε μεγάλη ενέργεια, ιδανική μπαλιά, αλλά ο Τοροσίδης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Οι «τρύπες» έφεραν γκολ!

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός επιθετικά, αλλά πίσω είχε πολλά προβλήματα, ο Ζερβίνιο στην πρώτη του σωστή προσπάθεια, πήρε πάνω του... όλη την άμυνα των Πειραιωτών, έβγαλε στον Ροζίτσκι, ο οποίος οποίος στο 38' έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ! Στην πρώτη φορά από τον Μάιο που ο Τσέζος έπαιξε βασικός κατάφερε και να σκοράρει δικαιώνοντας τον Βενγκέρ για την επιλογή του.

Την έβαλε στα... δίχτυα!
Σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν οι φίλοι του, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε επιθετικά, ματς χωρίς ρυθμό στην επανάληψη και το πρώτο τέταρτο κύλησ

Keywords
Τυχαία Θέματα