Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1

23:42 4/12/2012 - Πηγή: TNSite
Πραγματοποιώντας σούπερ εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και πήρε τη τρίτη του εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άρσεναλ (2-1) σε ισάριθμα ματς! Άλλη μια χρονιά που οι Πειραιώτες μαζεύουν 9 βαθμούς και αποκλείονται. Σούπερ αλλαγές από τον Ζαρντίμ και γκολάρα από τον Μήτρογλου. Ποιος είναι ο MVP της αναμέτρησης και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:

"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανός)

Βοηθοί: Ρομπέρτο ντελ Παλομάρ, Χεσούς Κάλβο Γκουανταμούρο

Τέταρτος: Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.

Γκολ: 64' Μανιάτης, 73' Μήτρογλου / 38' Ροζίτσκι

Κίτρινες: 51' Φέισα / 54' Κοκελέν, 65' Στσέζνι, 66' Σκιλασί, 90+2' Σαμάκ

Ο αγώνας

Ζαρντίμ VS Βενγκέρ

Με τον Τοροσίδη αριστερό μπακ αντί του τιμωρημένου Χολέμπας, τον Ντιακιτέ δεξιά, τον Γκρέκο στις πτέρυγες και στην κορυφή τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου, παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Από την άλλη, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε τους Σκιλασέ και Βερμέλεν σέντερ μπακ, τον Ροζίτσκι σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Σαμάκ στην κορυφή και δίπλα του τους Τσάμπερλεϊν και Ζερβινιό. Δείτε αναλυτικά τις συνθέσεις (μοναδική διαφορά πως ο Μασάντο ξεκίνησε τελικά δεξιά ο Γκρέκο ήταν επιτελικός μέσος):

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Πειραιώτες, που μπήκαν χαλαρά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 2', με τον Σκιλασί να έχει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ και αποφεύχθηκε ένα γρήγορο γκολ που θα ανάγκαζε τους γηπεδούχους να κυνηγούν το σκορ.

Η γρήγορη ευκαιρία της Άρσεναλ φαίνεται πως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ και στα επόμενα λεπτά πήραν τον έλεγχο του ματς και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι φάσεις μπροστά από την εστία των "κανονιέρηδων" δεν άργησαν να έρθουν και να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο κρύο "Γεώργιος Καραϊσκακης".

Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες...

Στο 7' το σουτ του Αμπντούν μπλόκαρε ο Στσέζνι, ενώ 4 λεπτά αργότερα (11') χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Τοροσίδης έδωσε ωραία στον Αμπντούν, εκείνος πάσαρε στον Τζιμπούρ, όμως ο γκολκίπερ της Άρσεναλ έπεσε και έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους Νταμπλούχους Ελλάδας να δημιουργούν ευκαιρίες, δίχως όμως να καταφέρνουν να τις μετατρέπουν σε γκολ.

Ο Στσέζνι ήταν σε πολύ καλή μέρα και έδιωχνε κάθε κίνδυνο προς την εστία του. Στο 20' σταμάτησε πάνω στη γραμμή με τα πόδια μια κεφαλιά του Τοροσίδη, στο 24' έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Γκρέκο, ενώ στο ίδιο λε

Keywords
Τυχαία Θέματα