Ανεφλέγη παγιδευμένος φάκελος στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

09:01 3/7/2013 - Πηγή: TNSite

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μετέφεραν τον παγιδευμένο φάκελο μαζί με άλλους. Όμως από απροσεξία έπεσε στο πάτωμα και ανεφλέγη, ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφτασαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τα υπολείμματα. Έως αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που να οδηγούν στους δράστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι

στιγμής πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα ήταν ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, από την ιταλική οργάνωση FAI.

Ο σημερινός φάκελος είχε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω, που ανέφεραν όνομα αποστολέα και παραλήπτη. Ως αποστολέας φέρεται ιδιώτης, ενώ ως παραλήπτης πρώην γνωστός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα