Ανασύνταξη δυνάμεων στον ΠΑΟΚ

11:51 8/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ο στόχος της πρόκρισης στα play offs του Champions League δεν επετεύχθη και τελευταία-πλην όμως αμυδρή-ελπίδα είναι η… UEFA και ενδεχόμενη τιμωρία της Μέταλιστ. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ πνέει άνεμος αισιοδοξίας για τη συνέχεια και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό.

Αρχικά η άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση

στο Χάρκοβο χθες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε δυνατός κι απειλητικός, θα μπορούσε να προηγηθεί και τελικά περιορίστηκε στο 1-1, που φράζει μεν το δρόμο για τους ομίλους του Champions League, αλλά δεν απαγορεύει τα όνειρα για τη συνέχεια. Η αίσθηση είναι πως η πρόκριση χάθηκε από 1-2 στιγμές αδράνειας στην άδεια Τούμπα και βάσει εικόνας ο ΠΑΟΚ, που συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις μακριά από την έδρα του στην Ευρώπη, θα δικαιούταν κάτι καλύτερο.

Το πρόσωπο που έδειξε χθες η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Κι αυτό γιατί ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας, που με τόσα νέα πρόσωπα και χωρίς επίσημα ματς στα πόδια της κλήθηκε να παίξει δύο κρίσιμα παιχνίδια στο κατακαλόκαιρο. Συν τοις άλλοις, η προσθήκη του Μίροσλαβ Στοχ ανεβάζει ποιοτικά επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης δέχτηκε να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του παίκτη με τη Φενέρμπαχτσε, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ (!), ενώ η οψιόν αγοράς του ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Ισχυρός στην κλήρωση
Αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη από την UEFA, το φετινό ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ είναι στο Europa League. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μπορεί εξ αρχής να είχε δύσκολο έργο στα προκριματικά του Champions League (ακόμη κι αν προκρινόταν θα έπαιζε με μία εκ των Άρσεναλ, Λιόν, Μίλαν, Σάλκε και Ζενίτ στον επόμενο γύρο), αλλά πλέον αποτελεί κάτι σαν… υποχρέωση να περάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στην κλήρωση της Παρασκευής ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς, απόρροια των καλών πορειών που είχε τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ατρόμητο (λόγω… εντοπιότητας), όπως και με ισχυρές ομάδες όπως οι Τότεναμ, Ντιναμό Κιέβου, Σεβίλλη, Ρούμπιν Καζάν, Μπράγκα, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, Στουτγκάρδη, Σπαρτάκ Μόσχας, Άλκμααρ, Μπεσίκτας, αλλά και ο ΑΠΟΕΛ (αντίθετα είναι στους πιθανούς αντιπάλους ο αδύνατος Απόλλων Λεμεσού).

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα