Nissan QASHQAI. Μπορεί να άλλαξε, όμως ο στόχος παραμένει ο ίδιος

02:08 18/1/2014 - Πηγή: TNSite

Απευθυνόμενο τόσο στους οδηγούς της κατηγορίας C που επιζητούν περισσότερο στυλ, τεχνολογία και ενθουσιασμό στην οδήγηση, όσο και σε εκείνους που αναζητούν μεγαλύτερες επιδόσεις, χωρίς όμως να θυσιάζεται η οικονομία, το νέο QASHQAI έρχεται για να επισφραγίσει αυτή τη θρυλική πορεία του προκατόχου του, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στην Ελλάδα στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Το νέο QASHQAI,

είναι 49 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του, ελάχιστα χαμηλότερο αλλά και φαρδύτερο, έχοντας μια κομψή, αυθεντική όψη, διατηρώντας το στυλ του crossover, με συμπαγείς διαστάσεις, καθώς και με υπερυψωμένη θέση οδήγησης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το «μυώδες» καπό, του προσδίδουν μια premium εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα το ισχυρό, οπτικά, DNA που χαρακτηρίζει ένα QASHQAI.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο Nissan , το νέο QASHQAI είναι γεμάτο με καινοτόμες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, προσφέρει στον οδηγό του ένα ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων τεχνολογικά χαρακτηριστικών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, κάθε πτυχή στην οδήγηση. Στην περίπτωση του νέου Nissan QASHQAI, το σύστημα SAFETY SHIELD συμπληρώνεται και από τα συστήματα Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Front Collision Avoidance), Υποστήριξης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Support), καθώς και της αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), σε συνδυασμό και με άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το Έξυπνο Σύστημα Στάθμευσης που πραγματικά λύνει τα χέρια του οδηγού μέσα στην πόλη.

Η καινοτομία συνεχίζεται με τη νέα γκάμα των κινητήρων του νέου QASHQAI , η οποία με την ευρύτητα που τη διακρίνει, καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της πλειονότητας των οδηγών. Κάθε κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή, προκειμένου οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου να διατηρηθούν σε εκπληκτικά χαμηλά επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις. Χαρακτηριστικά, οι εκπομπές CO2 είναι κορυφαίες για την κατηγορία, καθώς ξεκινούν από 99g/km, ενώ και το βάρος είναι σε αρκετές από τις εκδόσεις του νέου QASHQAI μειωμένο κατά 40Kg, παρόλο τον σημαντικά επιπρόσθετο εξοπλισμό του.

Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο QASHQAI διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, το νέο QASHQAI εφοδιάζεται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες εκδόσεις με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

Στο εσωτερικό του νέου QASHQAI, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, τόσο από πλευράς ποιότητας των υλικών, όσο και στον σχεδιασμό, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μια αξεπέραστη αίγλη στο αυτοκίνητο. Η ευελιξία, εξακολουθεί και παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό στον πυρήνα του δημοφιλούς crossover, με τους μηχανικούς της Nissan να υπερβάλλουν εαυτόν, καθώς έχουν επινοήσει καινοτόμους τρόπους για να κάνουν το νέο QASHQAI το πλέον άνετο μέρος για τη ζωή του οδηγού και των επιβατών του. Παρέχοντας μεγαλύτερο χώρο τόσο για τους επιβάτες του, αλλά και για τις αποσκευές τους, υποβοηθούμενο από ένα μεταβλητό σύστημα δαπέδου, το νέο QASHQAI πραγματικά εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία του.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, για την Ευρώπη, το νέο QASHQAI έχει δημιουργηθεί από τους ειδικούς του Nissan Design Europe, σε συνεργασία με το Nissan Technical Centre Europe και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan, στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιρροές στον σχεδιασμό και την κατασκευή του, έχει επίσης δεχθεί και από σχεδιαστές και μηχανικούς της Nissan στην Ιαπωνία.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα