Leonardo Di Caprio: ο επόμενος κινηματογραφικός Αμλετ;

16:36 10/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Baz Luhrmann, o σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας « Ο υπέροχος Gatsby», αποκάλυψε τις νέες κινηματογραφικές του φιλοδοξίες που περιλαμβάνουν τη μεταφορά του σαιξπηρικού Άμλετ, με πρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio.

Ο διάσημος ηθοποιός και ο καταξιωμένος Αυστραλός σκηνοθέτης έχουν ήδη συνεργαστεί στην κινηματογραφική μεταφορά δύο έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 1996, και του φετινού «Υπέροχου Gatsby». Όλοι

αναρωτιόντουσαν ποιο θα είναι το επόμενο κλασικό κείμενο που ο Baz Luhrmann κι ο αγαπημένος του πρωταγωνιστής, θα παρουσιάσουν στην μεγάλη οθόνη. Απάντηση στην απορία αυτή έδωσε ο Luhrmann, λίγες ημέρες πριν, στην επίσημη πρεμιέρα του «Gatsby» στη Νέα Υόρκη.

«Για μένα ο Gatsby είναι ο Αμερικανός Άμλετ, επομένως τι άλλο θα μπορούσε να τον ακολουθήσει από τον ίδιον τον Άμλετ;», δήλωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι τίποτα δεν είναι επίσημο, ούτε καν στο στάδιο των συζητήσεων κι ότι σε αυτό το σημείο η νέα αυτή σαιξπηρική παραγωγή είναι απλά και μόνο «ένα σκηνοθετικό όνειρο».

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει πάντως ο Luhrmann, είναι να πείσει τον DiCaprio να αναλάβει το ρόλο του Δανού πρίγκιπα, ώστε να «τριτώσει» η κινηματογραφική προσαρμογή λογοτεχνικών κειμένων που φαίνεται πως ασκεί ιδιαίτερη έλξη στον Αυστραλό δημιουργό.

Πληροφορίες: «Ο Υπέροχος Gatsby» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαΐου.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα