Benedict Cumberbatch: θα υποδυθεί τον ιδρυτή του WikiLeaks

12:08 8/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Benedict Cumberbatch θα υποδυθεί τον Julian Assange, τον ιδρυτή του WikiLeaks, σε μια φιλόδοξη παραγωγή που θα δούμε τον χειμώνα από την Οdeon.

Ο Benedict Cumberbatch πρωταγωνιστεί στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Star Trek Into Darkness» (που θα δούμε και στις ελληνικές αίθουσες τις επόμενες μέρες), όμως ο ρόλος-πρόκληση στην καριέρα του, είναι άλλος: ο διάσημος ηθοποιός (τηλεοπτική σειρά «Sherlock», «Rush»,

«12 years of slave» θα ενσαρκώσει τον περιβόητο ιδρυτή του WikiLeaks, τον Julian Assange, στην ταινία «The Fifth Estate» που θα σκηνοθετήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ Bill Condon.

Συμπρωταγωνιστές του θα είναι οι Stanley Tucci, Laura Linney, Anthony Mackie, Daniel Bruhl. O Benedict Cumberbatch έχει δηλώσει πως αισθάνεται ότι έχει ηθική υποχρέωση να σκιαγραφήσει τον Assange, με τον καλύτερο τρόπο. Η ταινία επικεντρώνεται στην προσωπικότητα του Julian Assange και στο ξεκίνημα της ιστοσελίδας WikiLeaks, περιγράφοντας τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Το σενάριο υπογράφει ο Josh Singer και πηγές για τη συγγραφή του υπήρξαν τα βιβλία «Inside WikiLeaks: my time with Julian Assange and the world’s most dangerous website» (Domscheit-Berrg) και «WikiLeaks: Ιnside Julian Assange’s war on secrecy» (των David Legh και Luke Harding). Όσο για τον ίδιο τον Assange έχει ασκήσει έντονη κριτική στην ταινία και τους παραγωγούς της, χαρακτηρίζοντάς τη «μαζική επίθεση προπαγάνδας».

Πληροφορίες: Η ταινία «The Fifth Estate» αναμένεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 από την Odeon.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα