307. ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ (20:15)

12:06 10/12/2012 - Πηγή: TNSite
* Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αγωνιστικής: Εστορίλ – Σετούμπαλ 3-0, Πόρτο – Μορεϊρένσε 1-0, Ρίο Άβε – Πάκος Φερέιρα 0-0, Μαρίτιμο – Νασιονάλ Μαδ. 2-0, Ζιλ Βιθέντε – Μπέιρα Μαρ 1-2, Γκιμαράες – Ολανένσε 2-0.Γήπεδο: «Estadio EFAPEL»
Προϊστορία: 1-7-4

ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ (15η): Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 11η αγωνιστική για τη φετινή Liga Sagres. Η Ακαδέμικα υποδέχεται την Μπράγκα, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν αποκλειστεί, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας,

από τη συνέχεια σε Γιουρόπα Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι επιζητούν επιτακτικά το νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς αγνοούν το «τρίποντο» στο πρωτάθλημα εδώ και αρκετές αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει στην προτελευταία θέση του πίνακα με 9 βαθμούς. Σε περίπτωση σημερινής νίκης, όμως, ανεβαίνουν στην 9η θέση.

Προηγούμενο ματς: Την Πέμπτη η Ακαδέμικα γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τη Χάποελ Τέλ Αβίβ με 2-0, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα αυτό «πήρε τη σκυτάλη» από το νικηφόρο 3-0 επί της Τουριζένσε για το Κύπελλο, που της χάρισε την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Στατιστικό: Οι γηπεδούχοι αγνοούν τη νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Liga Sagres, με 3 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Απουσίες (6): Τραυματίες οι Μάρκος Πάουλο (ΜΕ), Καμπράλ (ΑΜ), Ν’ Γκαλ (ΕΠ), Γκάλο, Τζούνιορ Λόπες (ΑΜ) και Χαλίτσε (ΑΜ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (4η): Η Μπράγκα, από την πλευρά της, δεν κατάφερε καν να εξασφαλίσει την 3η θέση στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, που θα της έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον, στρέφει το βλέμμα της στο πρωτάθλημα, όπου προέρχεται από δύο «κολλητές» ήττες. Οι φιλοξενούμενοι (17β. σε 10 ματς) ανεβαίνουν στην 3η θέση σε περίπτωση σημερινού «διπλού». Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Ντουγκλάο.

Προηγούμενο ματς: Την Τετάρτη η Μπράγκα γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Γαλατασαράι με 1-2 (τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ), η οποία έβαλε και τυπικά τέλος στις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

Το αποτέλεσμα αυτό «πήρε τη σκυτάλη» από το νικηφόρο 2-1 επί της Πόρτο (30/11), που αποτέλεσε και σκορ πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Στατιστικό: Η Μπράγκα προέρχεται από 4/5 G/G και Over 2,5 (Over 3,5 σε μία περίπτωση) για όλες τις διοργανώσεις.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Ρούμπεν Μίκαελ (ΜΕ 10/2), Τζαμάλ (ΜΕ 6/0) και Μίτσελ (ΕΠ 3/0).

Keywords
Τυχαία Θέματα