Θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ετοιμάζεται να θέσει ο Αν. Λοβέρδος

Την έκτακτη σύγκλιση της ΚΟ του ΠαΣοΚ ζητεί ο κ. Α. Λοβέρδος, με επιστολή του προς πρόεδρο του ΠαΣοΚ, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το Eurogroup. Ο σκοπός της συνεδρίασης της ΚΟ όπως αναφέρεται στην επιστολή θα είναι η αποτίμηση της τετράμηνης πορείας και η λήψη αποφάσεων για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα...
Οπως είναι φανερό, ο
κ. Λοβέρδος ετοιμάζεται να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ.

Επιπλέον ο κ. Μ. Ανδρουλάκης, προανήγγειλε (Βήμα FM) την ανεξαρτητοποίηση του από το ΠαΣοΚ. Ετσι συρικνώνεται περαιτέρω η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠαΣοΚ σε μια στιγμή που ο κ. Βενιζέλος επιδίωξε να αποσαφηνίσει τη φυσιογνωμία του ΠαΣοΚ, καθώς έπειτα από τη διαγραφή έξι βουλευτών, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν τα μέτρα, αποκόπτηκε ένα κομμάτι αριστερού και λαϊκού ΠαΣοΚ, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς οι αποφάσεις για το κόμμα, αλλά και για την κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού, αναμένεται να ληφθούν αργότερα, ενδεχομένως μετά από το Eurogroup της Δευτέρας.

Οι διαγραφέντες βουλευτές, οι οποίοι δεν αποτελούν ομάδα δεν έχουν αντιδράσει προς το παρόν. Αντέδρασε όμως ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος με γραπτή ανακοίνωση του ζητεί να αποχωρήσει το ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση -«αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών», αναφέρει.

Επίσης θέτει θέμα συλλογικής ηγεσίας με τη συμμετοχή όσων μπορούν σήμερα να προσφέρουν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής λύσης για την έξοδο από την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και στρατηγική του κρίση. Εδώ δεν υπάρχουν ρόλοι, ούτε βατήρες για την ανέλιξη σε άλλα αξιώματα. Μόνο η διάθεση και η θέληση για τη σωτηρία της παράταξης αλλά και η συμφωνία για την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα μπορούν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Η συλλογική ηγεσία θα συγκροτηθεί, όπως σημειώνει, μέσω μιας συγκρότησης Επιτροπής Σωτηρίας του ΠαΣοΚ.

Αν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει αποφασίσει να αποσαφηνίσει τη φυσιογνωμία του κόμματος προς την κατεύθυνση της στήριξης των μεταρρυθμίσεων και της προσπάθειας για να βγει η χώρα από την κρίση τέτοιες απόψεις δεν χωρούν.

Οι διαφωνούντες πάντως είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Βενιζέλο και να συζητήσουν αναλυτικά τις διαφωνίες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή την κυρία Άντζελα Γκερέκου σε μια ύστατη προσπάθεια να την μεταπείσει. Η κυρία Γκερέκου είχε εκφράσει αντιρρήσεις για μια δευτερεύουσα ρύθμιση, η οποία αφορούσε τους ξεναγούς και θεωρήθηκε από τους συνεργάτες του πρόεδρου του ΠαΣοΚ ότι θα ήταν εύκολο να μεταπειστεί. Πολύ αργά αντιλήφθηκαν ότι το πρόβλημα ήταν βαθύτερο και, όπως ομολόγησε η ίδια η βουλευτής χθες, αισθανόταν «ότι δεν θα είχε πρόσωπο να κυκλοφορήσει στην Κέρκυρα» αν ψήφιζε τα μέτρα.

Ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος «χτυπούσε» σχεδόν καθημερινά μέσα
Keywords
Τυχαία Θέματα