Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Αεριοκίνησης -Αύξησης τιμής υγραεριου

13:25 8/11/2012 - Πηγή: Olympia
Με απόφαση του υπουργού οικονομικών επήλθε αύξηση του ΕΦΚ του υγραερίου κίνησης στις 5/11/12 στο μεσοπρόθεσμο προγράμμα 2013-2016. Ερωτούμε τον Υπουργό κ. Στουρνάρα πως αυξήθηκε η τιμή την επόμενη σε όλα σχεδόν τα πρατήρια υγραερίου της χώρας,  την 6/11/12 και πριν την ψήφιση των μέτρων. Σε ερώτηση της
δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ κας Τσαπανίδου σχετικά με το θέμα στον κ. Γιακουμάτο η απάντηση ήταν τα  μέτρα θα περάσουν έτσι και αλλιώς τι νόημα έχει αν έγινε η αύξηση μια μια μέρα πριν.

Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει έσοδα από την αύξηση του ΕΦΚ του υγραερίου κίνησης ύψους 21 εκ ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, αυτό που δεν προβλέπει είναι η απώλεια 60 και πλέον εκ. ευρώ απο τα έσοδα των μετατροπών, ( μια μετατροπή των 1000 περίπου ευρώ επιστρέφει στο κράτος καθαρά το ποσό των 300-350 € ) με το ποσό του ΦΠΑ του παραβόλου μετατροπής κτλ. Αυτά χωρίς τις απώλειες 5000 και πλέον θέσεων εργασίας στον κλάδο, και τα έσοδα του κράτους από την ύπαρξη εκατοντάδων συνεργείων μετατροπής στην ελληνική επικράτεια.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Αεριοκίνησης διαμαρτύρεται έντονα για την πολιτική και ζητά επανεξέταση της παράλογης αύξησης της τιμής του ΕΦΚ Υγραερίου Κίνησης.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα