Τέταρτη παρουσίαση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» σε 9 χρόνια



Σε επικοινωνιακό παιχνίδι της εκάστοτε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατραπεί ο θεσμός του Αστυνομικού της ΓειτονιάςΣήμερα Πέμπτη στις 13.00 στις Σχολές της Αστυνομίας στη λεωφόρο Μεσογείων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας θα επαναλάβει ....αυτό που έκαναν προκάτοχοι του όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - που έκανε την αρχή το 2003 - και το 2010 αλλά και ο Βύρωνας Πολύδωρας το 2006.

Θα μιλήσει για τον «επιτυχημένο» θεσμό και για αστυνομικούς που θα εμφανιστούν σε γειτονιές της Αθήνας
προκειμένου να έρθουν κοντά στους πολίτες με στόχο να τους γνωρίζουν με το «μικρό τους όνομα». Και όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν και μετά από μερικά δελτία Τύπου με τον απολογισμό του έργου, ο θεσμός ατονεί ή/και «σβήνει», όπως έχει συμβεί τις προηγούμενες φορές.
Η τελευταία φορά που έγινε παρουσίαση του θεσμού στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν το 2010 από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο Αρχηγός του Σώματος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος είχε συνάντηση στη ΓΑΔΑ με τους 101 Αστυνομικούς της Γειτονιάς που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων «επισήμανε τη βούληση για ενδυνάμωση του θεσμού και έδωσε ειδικότερες εντολές και οδηγίες».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενεργοποιείται και σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «Ξένιος Δίας», καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών» και εφαρμόζεται σε 19 Αστυνομικά Τμήματα και ειδικότερα στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αχαρνών, Ιλίου, Αιγάλεω και Περιστερίου.
tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα