ΟΗΕ: Εξέταση του Παλαιστινιακού ύστερα από τις αμερικανικές εκλογές



Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα εστιάσει στο Παλαιστινιακό και στην πρόταση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι αμερικανικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Βουκ Γέρεμιτς....

Ο Αμπάς, κατά την πρόσφατη ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρότεινε την ανάληψη –από την Παλαιστίνη- του καθεστώτος κράτους μη μέλους του Οργανισμού.

Κατ’ επέκταση,
η ανάληψη τέτοιου status θα σήμαινε και την ιδιότητα μέλους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Δεδομένο, που θα επέτρεπε στην Παλαιστίνη να κινηθεί νομικά κατά του Ισραήλ και της συνεχιζόμενης κατοχής του, μέρους των παλαιστινιακών εδαφών.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ εμμένουν στη θέση πως η οποιαδήποτε αλλαγή status είναι ζήτημα που αφορά τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και μόνο, αναφέρει το Russia Today.

Όμως, Ραμάλα και Τελ Αβίβ δεν έχουν καθίσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι με θέμα την μεταξύ τους ειρήνη, από το 2010, καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή αρνήθηκε να συνομιλήσει με το Ισραήλ έως ότου αυτό διακόψει τη δημιουργία άλλων οικισμών στη Δυτική Όχθη.
Keywords
Τυχαία Θέματα