Ο μάγος του Οζ «ζωντανεύει» στο θέατρο Ορφέας

Το παραμύθι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές αναγνωστών παρουσιάζεται σε διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Χάρη Βόρκα. Το αριστούργημα του Φρανκ Μπάουμ έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον σαράντα γλώσσες και αποτελεί σημείο αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία. Το νέο «ταξίδι» του «Μάγου του Οζ» θα ξεκινήσει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ορφέας (πρώην Χατζηχρήστου) και κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς θεατές.

Επί σκηνής θα ανέβει ένας πραγματικός μάγος ο Luigelo που αναμένεται να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους. Οι συντελεστές της παράστασης υπόσχονται ότι ο Luigelo

θα αλλάξει την άποψή μας για το τι είναι αληθινό και τι όχι. Εντυπωσιακά εφέ και σκηνικά, φωτιές και πολύχρωμα κοστούμια επιστρατεύονται για να ζωντανέψει η συναρπαστική αυτή παιδική περιπέτεια.

Στη γνωστή ιστορία, ένας κυκλώνας αρπάζει τη μικρή Ντόροθι και τη μεταφέρει από το Κάνσας στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί γνωρίζει ένα σκιάχτρο που μιλάει, έναν τενεκεδένιο ξυλοκόπο και ένα δειλό λιοντάρι.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ντόροθι, θα ερμηνεύσει η Άννα Τζαφέρη. Παίζουν επίσης οι : Αγάπη Βατιανού, Κέλλυ Γιακουμάκη, Μάνος Καρδαράς, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Αμάντα Σοφιανοπούλου.

Διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Χάρης Βόρκας, σκηνικά: David Negrim, κινησιολογία: Μάνος Καρδαρας, ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μαλέσκου, φωτισμοί: Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος. Ο μάγος του Οζ θα είναι ένας πραγματικός μάγος, ο Luigelo.

Πληροφορίες: «Ο μάγος του Οζ» στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ορφέας, Πανεπιστημίου 38, τηλ.210-3604618, 2103626832. Πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου και ώρα:18:00. Γενική είσοδος 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ και Εργατικής Εστίας. Ημέρες και ώρες παραστάσεων για το κοινό: Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:00-15:00. Ημέρες και ώρες παραστάσεων για σχολεία και γκρουπ: καθημερινά στις 10:00.

Πηγή: clickatlife.gr

Keywords
Αναζητήσεις
o magos tou oz theatro orfeas
Τυχαία Θέματα