Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα 1600 διοικητικών

Εκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ – Περαιτέρω ενέργειες και δράσεις»...

Η προθεσμία που έδωσε εγγράφως και προχθές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος στους πρυτάνεις και τους προέδρους ΤΕΙ να του δώσουν ονόματα υπεράριθμων διοικητικών υπαλλήλων εξάλλου έληξε.
Στόχος είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα
περί τους 1600 υπαλλήλους.

Οι περισσότερες διοικήσεις έστειλαν χθες στο υπουργείο Παιδείας τις εκθέσεις διοικητικής αξιολόγησης, επικαλούμενες έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα.
Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ονόματα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ, που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προέρχεται από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος θα μετακινηθεί σε ΤΕΙ με πραγματικές ανάγκες προσωπικού.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων θεωρεί επιτακτική την ανάγκη άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας και σημειώνει ότι «η επιλογή της αποδυνάμωσης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι επιλογή αυτοκαταστροφική για τη χώρα. Αποδυναμώνοντας τα ελληνικά πανεπιστήμια στην πραγματικότητα αποδυναμώνεται η πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία».

Τα πανεπιστήμια έχουν ζητήσει από την Πολιτεία, η αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους να προχωρήσει άμεσα, με τον ορθόδοξο όμως τρόπο, αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την προηγούμενη χρονιά, στην προκήρυξη του σχετικού προγράμματος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, γνωστού και ως «Πρόσκληση 56».

Ζητούν από την Πολιτεία να επισπεύσει τους ρυθμούς ανάθεσης του προγράμματος αυτού στα Πανεπιστήμια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, με επιστημονική μεθοδολογία, η αξιολόγηση των δομών τους.
Την απόφαση να απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα πήραν για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων οι καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι καθηγητές του Ιδρύματος προχωρούν σε αποφάσεις για διαθεσιμότητα από την Τρίτη και ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη, 19 του μήνα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση με καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τοπικών ΕΛΜΕ και τοπικών νοσοκομείων.

Υπό κατάληψη βρίσκεται όμως από τη Δευτέρα το πρωί και το ΤΕΙ Κρήτης. Οι Σύλλογοι Διοικητικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους αποφάσισαν την πενθήμερη κατάληψη του Ιδρύματος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τριήμερη απεργία έως τις 18 του μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα