''σχεδιαζουν νεες διαθεσιμοτητες - απολυσεις στα δημοτικα μμε''...

13:07 17/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ερώτηση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απολύσεις – διαθεσιμότητες εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει βρει νέα ‘δεξαμενή’ εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει τον αριθμό των επιπρόσθετων 2.000 απολύσεων που θα πρέπει
να πραγματοποιηθούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να συμπληρωθούν οι 4. 000 απολύσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί στην τρόικα για το 2013. «Αυτήν τη φορά ‘η καμπάνα χτυπά’ για τους εργαζόμενους στον χώρο των δημοτικών ΜΜΕ και, όπως επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, ο αριθμός των απολυμένων με διαθεσιμότητα ή απευθείας απολύσεις θα ανέλθει στους 700», σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές.
Κατηγορούν παράλληλα την κυβέρνηση, ότι «πίσω από το πρόσχημα της απαιτούμενης αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαψεύδει ακόμα και τις δικές της διαβεβαιώσεις για περικοπές κατόπιν ‘αξιολόγησης’ καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για οριζόντιες περικοπές και απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, μέσω της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων».
Σύμφωνα τέλος με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις «μεθοδεύσεις» αυτές, «καταφέρεται ένα ισχυρό πλήγμα κατά του πλουραλισμού στην ενημέρωση, μετά τον ξαφνικό θάνατο και το «μαύρο στην οθόνη» της ΕΡΤ και φιμώνεται κάθε ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή».
Keywords
Τυχαία Θέματα