Συμφώνησαν για προγραμματικές και «κόκκινες» γραμμές


Η ταχεία προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η εμπλοκή ιδιωτών στη λειτουργία των ΔΕΚΟ αλλά και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, που καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα.....

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει την τρόικα
για την αποφασιστικότητα της να τηρήσει τους στόχους του μνημονίου αλλά και να διεκδικήσει την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους συνομιλητές του κείμενο με προτάσεις για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη γραμμή άμυνας έναντι της τρόικας.Σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες από τη Δευτέρα έως και σήμερα οι τρεις αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα σύσκεψη δεν θα είχε νόημα.
Ωστόσο, στις πέντε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντηθούν οι κ. Λαζαρίδης, Σκανδαλίδης και Χατζησωκράτης προκειμένου να κωδικοποιήσουν τους άξονες των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα αναγνώσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.Το ίδιο κείμενο θα αποτελέσει και τη βάση των διαπραγματεύσεων του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα αύριο στο Μαξίμου.Ο κ. Σαμαράς προσέρχεται στην διαπραγμάτευση, έχοντας καθορίσει ως «κόκκινες» γραμμές αφενός τις απολύσεις και τις οριζόντιες περικοπές στο Δημόσιο αφετέρου νέες μειώσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, υπό την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα