Στον «αέρα» το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε σταθμούς

Μετέωρο και χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια βρίσκεται το πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη....

Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίζει, είναι το αποτέλεσμα απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει τη σύμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Ο κ. Δανιηλίδης κάνει λόγο για «στρεβλώσεις
και μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας» και υπογραμμίζει: «το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της Δράσης για το σχολικό έτος 2012-2013».
Εξηγεί δε πως νωρίτερα «το Ζ' κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλήθηκε να εξετάσει τις προσφυγές ιδιωτικών φορέων που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των προκηρύξεων της ΕΕΤΑΑ, λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί».
Κατόπιν αυτού σχολιάζει ότι σε καιρούς χαλεπούς, η ελληνική οικογένεια αυτή οδηγείται σε έναν νέο κύκλο απόγνωσης ενώ παράλληλα, η χώρα μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει 145 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος. Επιπλέον, επισημαίνει το ενδεχόμενο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Πάντως εκτιμά ότι η υπόθεση δεν κρίθηκε οριστικά και ζητά να υπάρξει πολιτική βούληση ώστε «να εφαρμοστεί πιστά και να υλοποιηθεί η προκήρυξη, όπως αρχικά είχε διατυπωθεί, με την πλήρη και συνολική κάλυψη του προγράμματος με επιπλέον κονδύλια από τα αδιάθετα και λιμνάζοντα του ΕΣΠΑ».
Πηγή: ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα