Αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι ο Μόντι

22:10 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κάλεσε την επόμενη κυβέρνηση...
να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι...θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ερχόμενου έτους, αν ο Μόντι είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Μπερλουσκόνι, ο Μόντι
σημείωσε ότι δεν είναι ούτε η ώρα ούτε ο τόπος για να απαντήσει σε αυτά, υπογραμμίζοντας ότι είναι προσηλωμένος στην ηγεσία της κυβέρνησης το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει πριν από την έγκριση του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2013 και την παραίτησή του.

Οι εκλογές θα φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή δέσμευση, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, θα προκύψει μια κυβέρνηση στην Ιταλία που θα ευθυγραμμίζεται με την παράδοση της ισχυρής υποστήριξης από την Ιταλία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», είπε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Μπερλουσκόνι «θα χάσει τις εκλογές» του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

«Δεν έχω την πρόθεση να διεξαγάγω την επόμενη προεκλογική εκστρατεία γύρω από το θέμα: Μπερλουσκόνι ναι, Μπερλουσκόνι όχι. Οι Ιταλοί έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία για να πάρουν την απόφασή τους. Από την πλευρά μας, θα ασχοληθούμε με την Ιταλία», εξήγησε ο Μπερσάνι.

Απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα, ο Μπερσάνι διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι, προσθέτοντας σ' αυτή κοινωνικά μέτρα για να τονώσει την ανάπτυξη.

«Η λιτότητα είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε υπογραμμίζοντας επίσης πως το «PD είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ιταλίας και έδωσε στην Ευρώπη προσωπικότητες όπως ο Πρόντι, ο Τσάμπι ή ο Πάντοα-Σιόπα».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να γίνει ο Μόντι υπουργός Οικονομίας σε έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, ο Μπερσάνι υπογράμμισε πως έχει ήδη πει στον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο πως «πρέπει να συνεχίσει να έχει ένα ρόλο για τη χώρα».
newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα