Πολιτικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ κατήγγειλε ο Κ. Σπυρόπουλος



Σε καθαρή πολιτική παρέμβαση απέδωσε ο -τέως πια- διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κώστας Σπυρόπουλος, την απομάκρυνσή του από την εταιρεία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι...

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σπυρόπουλος, κατά τη -σύντομη- διάρκεια της θητείας του στην ΕΡΤ δέχτηκε σωρεία
πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του αφορούν στη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν αποφάσεις του σχετικά με το νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης σε πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ. Σπυρόπουλος επικαλέστηκε ως παράδειγμα ένα αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει η τηλεόραση της ΕΡΤ στη δεκαετία του ’40, το οποίο προκάλεσε, λέει, την έντονη δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου, γιατί, όπως του μεταφέρθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο Σίμο, είχε «φιλοαριστερή τοποθέτηση».
Στη συνέντευξη τέθηκε και το ζήτημα του gay φιλιού από το «Downton Abbey», το οποίο είχε κοπεί ύστερα από προσωπική παρέμβαση του κ. Σπυρόπουλου. Κάτι που ο ίδιος πια παραδέχτηκε ως λάθος του.
Το ερώτημα που εύλογα τέθηκε είναι γιατί, εφόσον υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις, ο κ. Σπυρόπουλος δεν τις κατήγγειλε νωρίτερα, αλλά μετά την -υποχρεωτική- έξοδό του από την ΕΡΤ. Η απάντηση που ο ίδιος έδωσε, είναι ότι προτιμούσε να αγνοεί τις εντολές και να κάνει τη δουλειά του, παρά να τις καταγγείλει και να παραιτηθεί.
Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι δεδομένου ότι οι προσλήψεις στελεχών στην ΕΡΤ έγιναν σε μεγάλο ποσοστό με πολιτικά κριτήρια (άλλος προτάθηκε από τη ΝΔ, άλλος από το ΠΑΣΟΚ, άλλος από τη ΔΗΜΑΡ), είναι προφανές ότι και οι απολύσεις στηρίζονται σε ανάλογους λόγους.
Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο πρώτος που αντέδρασε για την απομάκρυνση Σπυρόπουλου ήταν η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της.
Για το θέμα τοποθετήθηκε σήμερα και το Δ.Σ. της ΕΡΤ με ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι ανακάλεσε, με ψήφους έξι υπέρ και μία κατά, τον κ. Κ. Σπυρόπουλο από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, επειδή «… προέκυψε αφενός ότι δεν τηρήθηκαν από την οικεία Γενική Διεύθυνση οι νόμιμες διαδικασίες για την κατ’ εξαίρεση δέσμευση της ΕΡΤ να συμμετάσχει σε διεθνή συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΚΙΣΜΕΤ», για την οποία είχε εκπροθέσμως υποβληθεί σχετική πρόταση στην εταιρία και αφετέρου ότι ο κ. Σπυρόπουλος ουδεμία διάθεση επέδειξε για αναγνώριση του λάθους του και μεταμέλεια, κάτι, που σε συνδυασμό και με άλλα προηγούμενα -μικρότερης σημασίας- ατυχή περιστατικά, οδήγησε το ΔΣ στο να άρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπό του».
Keywords
Τυχαία Θέματα