ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ FERRARI 458 ITALIA...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες προερχόμενες από το βρετανικό Autocar, η ανανεωμένη Ferrari 458 Italia βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της με στόχο η επίσημη πρεμιέρα της να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2015 στη διεθνή...

έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι πληροφορίες που «προέκυψαν» φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό που και στο παρελθόν είχε γραφτεί σε ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης και αφορά τη μεγάλη στροφή
των Ιταλών, οι οποίοι αναμένεται να αντικαταστήσουν το ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,5 λίτρων της υπάρχουσας γενιάς με ένα καινούργιο σύνολο με δύο turbo, το οποίο θα βασίζεται σε αυτό της νέας California T.

Οι βασικότερες τεχνικού τύπου διαφορές σε σχέση με το τελευταίο αφορούν στην υιοθέτηση ξηρού κάρτερ, αλλά και σε μια πιθανή διαφοροποίηση του συνολικού κυλινδρισμού του.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος των Ιταλών είναι να κατασκευάσουν ένα πολύ-στροφο μηχανικό σύνολο, στοιχείο σήμα-κατατεθέν του κινητήρα της υπάρχουσας 458, με χωρητικότητα όμως κάτω των 4,0 λίτρων προκειμένου να αποφευχθεί η υψηλή φορολογία που επιβάλλει η νομοθεσία συγκεκριμένων αγορών με ιδιαίτερη εμπορική σημασία για τη Ferrari, όπως αυτή της κινεζικής.

Έτσι, η δημιουργία ενός κινητήρα με ικανότητα να περιστρέφεται κοντά ή και πάνω από το άτυπο φράγμα των 8.000 σ.α.λ. είναι πολύ πιθανό να περιορίσει τις επιλογές των μηχανικών του Μαρανέλο, οι οποίοι θα «αναγκαστούν» να εξελίξουν έναν κινητήρα με υπερ-τετράγωνες διαστάσεις, δηλαδή με αισθητά μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με τη διαδρομή του.

Σήμερα, ο ατμοσφαιρικός V8 των 4,5 λίτρων έχει «εσωτερικές» διαστάσεις 94x81 χλστ. και με δεδομένο ότι ο στόχος των Ιταλών είναι η γέννηση ενός κινητήρα με κυβισμό κοντά στα 3,8 λίτρα (ενδεχομένως και στα 3,5 λίτρα), οι επιλογές στο συγκεκριμένο τομέα είναι μάλλον δεδομένες για τους ιθύνοντες της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού, η απόδοση του twin turbo κινητήρα της νέας 458 Italia, ο οποίος θα έχει σχέση συμπίεσης κοντά στο 12:1, θα είναι πολύ κοντά στους 670 ίππους ξεπερνώντας, έστω και οριακά, εκείνη της McLaren 650S.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρόκειται να δοθεί και στην επιλογή του κιβωτίου ταχυτήτων (διπλού συμπλέκτη), το οποίο θα προέρχεται από την Getrag και αναμένεται να «ενισχυθεί» δεόντως προκειμένου να… αντέξει την αναμενόμενα υψηλή ροπή του υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα