Στις μαρίνες κυνηγά την φοροδιαφυγή η ιταλική κυβέρνηση

Στις μαρίνες κυνηγά την φοροδιαφυγή η ιταλική κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών να ιδρώνουν όχι από την αφόρητη ζέστη αλλά από το άγχος του σκληρού ελέγχου....

Από τη Βενετία έως τη Σικελία, η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι έχει σκοπό να ανακτήσει δισεκατομμύρια ευρώ από διαφυγόντες φόρους εξαπολύοντας επίθεση στα έσοδα της παρακοικονομίας ώστε να περιορίσει το δημόσιο χρέος που έχει αγγίξει τα 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», μεγάλος αριθμός επιθεωρητών,
άλλοτε με αμφίεση παραλίας και άλλοτε με «ρούχα δουλειάς», συμμετέχει στη μαζική εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής καταγράφοντας ελέγχους σε μαρίνες και θέρετρα στα 8 χιλιάδες χιλιόμετρα της ιταλικής ακτογραμμής.

Εκτός από τους ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων -ανάμεσά τους Lamborghinis, Ferraris- οι Ιταλοί εφοριακοί έχουν ήδη ανακαλύψει αδήλωτα έσοδα ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε φορολογικές δηλώσεις ιδιοκτητών γιοτ.
Η εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής, γράφει η «Daily Telegraph” αποθαρρύνει τους ξένους ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών να αγκυροβολήσουν στην Ιταλία. Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί ιδιοκτήτες γιοτ σαλπάρουν για άλλα μέρη, όπως η Κορσική, η Κροατία, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο αλλά και ανατολικά της χώρας μας προκειμένου να ξεφύγουν από τη μέγγενη των σκληρών φορολογικών ελέγχων.

Για την ιταλική εφοριακή αρχή, η πληρότητα έχει μειωθεί σε πολλές μαρίνες και λιμάνια της γείτονας κυρίως λόγω των ανησυχιών για τις εφόδους των εφοριακών.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ιταλική αστυνομία εστιάζει στην «μαρίνα της φοροδιαφυγής» που βρίσκεται στο λιμάνι του Μπάρι. Ήδη έχουν γίνει έλεγχοι σε εκατοντάδες σκάφη από τα οποία πολλοί ιδιοκτήτες είχαν ύποπτα χαμηλές φορολογικές δηλώσεις.
Οι επιθεωρητές έχουν ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχουν γιοτ αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ανήκουν σε επιχειρηματίες που δεν είχαν καν καταθέσει φορολογική δήλωση. Σε άλλες περιπτώσεις βρέθηκαν πολυτελή γιοτ και οι ιδιοκτήτες τους είχαν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μόνο 1.500 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα