H απάντηση του Αντιπρύτανη ΑΠΘ για το σκάνδαλο με το δώρο - iPhone

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
με αφορμή πρόσφατα συκοφαντικά δημοσιεύματα θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την αλήθεια, προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της να λάβει γνώση των πραγματικών περιστατικών. Είναι αυτονόητο ότι έναντι των συντακτών του δημοσιεύματος (όπως και αυτών που το αναπαρήγαγαν) και των εκ του νόμου υπευθύνων θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα βοηθήματα.
Όπως είναι γνωστό, το κατάστημα Λογότυπος ΑΠΘ, λειτουργεί από 5/11/2011 με σημαντικά οφέλη για
το πανεπιστήμιό μας και τα μέλη της κοινότητάς μας. Ο διευθύνων Γεώργιος Δημητριάδης προσλήφθηκε κατόπιν ανοικτής προκήρυξης την 1/1/2012 από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του ΑΠΘ (ΕΑΔΠ-ΑΠΘ) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, λήγουσα την 31/8/2012. Μετά από διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με παράνομες δοσοληψίες του Γ. Δημητριάδη, που έφτασαν στο γραφείο μου τον Ιούνιο του 2012, ο τελευταίος κλήθηκε να απολογηθεί στις 25/6/2012. Κατόπιν συνάντησης στο γραφείο μου, στην οποία δεν αρνήθηκε όσα του αποδόθηκαν, μόνο ζήτησε να κριθούν με επιείκεια τα «λάθη» του, ζήτησα την καταγγελία της σύμβασής του, με έγγραφό μου προς την ΕΑΔΠ-ΑΠΘ και έδωσα εντολή να ερευνηθούν παραπέρα οι ευθύνες του. Πληρεξούσιος δικηγόρος εξουσιοδοτήθηκε για τα περαιτέρω, καταγγέλλοντας τη σύμβασή του στις 26/6/2012. Αμέσως μετά την προφορική ανακοίνωση της καταγγελίας της σύμβασής του, ο Γ. Δημητριάδης κατέθεσε καταγγελία την οποία απηύθυνε στη Σύγκλητο και στρεφόταν κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΔΠ-ΑΠΘ, Γεωργίου Καραγιάννη. Το Πρυτανικό Συμβούλιο με την με αριθμό 1642/13-7-2012 απόφασή του, την προώθησε στο Δ.Σ. της Εταιρείας, το οποίο θα συνεδριάσει στις 19/7/2012, για περαιτέρω διερεύνηση.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω τα παρακάτω:1. Ο Γ. Δημητριάδης, την περίοδο των παραστάσεων της κ. Ναταλίας Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη, μεσολάβησε για να τη συναντήσω, ώστε να συζητήσω μαζί της για: α) την πιθανότητα παρουσίασης αφιλοκερδώς του αγωνιστικού μονοθέσιου της ομάδας φοιτητών του ΑΠΘ “Aristotle Racing Team, ART12” σε εκπομπή της στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό SKAI, και β) την πιθανότητα να διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, του οποίου είμαι Πρόεδρος. Στη συνάντηση την ενημέρωσα ότι δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις και δεν είναι δυνατό να διδάξει στο Τμήμα, αλλά εκδήλωσα σημαντικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση του έργου του Πανεπιστημίου στην εκπομπή της. Ο Γ. Δημητριάδης πρότεινε στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων του καταστήματος να δοθεί ένα iphone στην κ. Ν. Δραγούμη για την πρωτοβουλία της να προωθήσει το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο του ΑΠΘ στην τηλεοπτική εκπομπή της. Εγώ επιφυλάχθηκα ιδίως για το χρόνο υλοποίησης της δωρεάς πριν την ολοκλήρωση της προβολής της εκπομπής. Στη συνέχεια, εν αγνοία μου και χωρίς την έγγραφη έγκρισή μου, σε αντίθεση με την απαιτούμενη διαδικασία, χωρίς δηλαδή υπηρεσιακό σημείωμά μου προς την ΕΑΔΠ-ΑΠΘ, απεστάλη από τον Γ. Δημητριάδη στην κ. Ν. Δραγούμη το κινητό τηλέ
Keywords
Τυχαία Θέματα