Πλαστογράφησαν έγγραφα... ανύπαρκτης συνεδρίασης στον Δήμο Λάρισας

Δεν έχει τέλος ο θεσμικός κατήφορος στον Δήμο Λαρισαίων, γράφει στο σημερινό της φύλλο η τοπική εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» σχετικά με το θέμα της δημιουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», το οποίο έχει ξεσηκώσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης....
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η δημοτική αρχή παρουσίασε πρακτικό συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, η οποία δεν έγινε ποτέ! Σε αυτή εμφανίζονται άπαντες παρόντες, με την αντιπολίτευση μάλιστα να... ψηφίζει και να καταγράφεται ως μειοψηφούσα! Την ίδια ώρα (της συνεδρίασης) ο δήμαρχος Τζανακούλης βρισκόταν στο Παρίσι.

Πολλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης
απορούν, άλλοι γελάνε, κανείς πάντως δεν τολμάει να μιλήσει ανοιχτά για τη σκευωρία, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση της ''Λαρισαίων Πόλις'' πήγε χθες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς και υπέβαλε θεσμικά την καταγγελία. Το ίδιο έκανε και η τοπική αγορά της πόλης διά των εκπροσώπων της. Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο και ΕΒΕ κατέθεσαν κοινή προσφυγή, ενώ την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπολίτευση προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα»!

Για το θέμα η μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο Λάρισας, «Λαρισαίων Πόλις», εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, χωρίς να λογαριάζουν ότι ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς και χωρίς να σέβονται τις αγωνίες και τους αγώνες των συμπολιτών μας, συνεχίζουν με πρωτοφανή και προκλητική αλαζονεία τις αυθαιρεσίες.

Στο θέμα της απευθείας ανάθεσης της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης, για τη δημιουργία του χωριού του Αη Βασίλη, το οποίο ήρθε στην οικονομική επιτροπή, ήμασταν ως παράταξη εξαρχής αντίθετοι και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντ’ αυτού, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με ημερομηνία 22/10/2012 και αριθμό 435/πρακτικό 55/2012, συμβούλιο το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Ως δημοτική παράταξη καταγγέλλουμε την αδιαφανή αυτή μεθόδευση της δημοτικής αρχής και απαιτούμε άμεσα να ακυρωθεί η απόφαση 435, για τη λήψη της οποίας ουδέποτε συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο».

Πηγή: thessalianews
Keywords
Τυχαία Θέματα