Οι Γερμανοί αγοράζουν στοιχεία για φοροφυγάδες


Στοιχεία που περιέχουν καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων στην Ελβετία 1000 Γερμανών φορολογουμένων αγόρασαν για 3,5 εκατομμύρια ευρώ οι γερμανικές φορολογικές αρχές , όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times.....

Πρόκειται για πελάτες της ιδιωτικής τράπεζας Couts της Ζυρίχης, που είναι θυγατρική της Royal
Bank of Scotland.
Σύμφωνα με την εφημερίδα,το υπουργείο Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με αυτή του τη κίνση μπορεί να ακυρώσει την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης. Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της επικύρωσης. Κανονικά θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2013 και με βάση αυτήν θα απαγορεύεται στις γερμανικές αρχές να αγοράζουν δεδομένα που έχουν κλαπεί από τις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο το 2010 η γερμανική εφορία ανέκτησε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ από φοροφυγάδες, καθώς οι αρχές αγόρασαν κλεμμένα δεδομένα που αφορούσαν Γερμανούς οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η ελβετική δικαιοσύνη εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο τρία εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της οικονομικής κατασκοπείας και της παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου σε βάρος φορολογικών επιθεωρητών της Βόρειας Ρηνανίας οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην αγορά των δεδομένων των πελατών της τράπεζας Credit Suisse.
Keywords
Τυχαία Θέματα