«Καρατομήθηκαν» οι διευθυντές του κέντρου στη Λαμπεντούζα μετά το βίντεο-σοκ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την προβολή του βίντεο που απεικονίζει γυμνούς μετανάστες να «απολυμαίνονται» με μάνικες για την καταπολέμηση της ψώρας, σε ανοιχτό χώρο του κέντρου φιλοξενίας της Λαμπεντούζα, οι ιθύνοντες του φορέα που διαχειρίζεται το κέντρο αποφάσισαν την απόλυση των αρμοδίων διευθυντών....

Έπειτα από εντολή της Legacoop Σικελίας, οι επικεφαλής έλαβαν την εντολή να αντικαταστήσουν τους διευθυντές και να «ξεκινήσουν άμεσα τον καλύτερο συντονισμό με άλλο προσωπικό».

Στο
μεταξύ, η Ευρωπαία επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, με μήνυμά της στο Τwitter καταδίκασε τις «απάνθρωπες συνθήκες» κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες, τονίζοντας πως διενεργείται έρευνα για τη μεταχείριση σε πολλά κέντρα κράτησης.

Νωρίτερα, μάλιστα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία υποστηρίζει ότι η Ιταλία εξακολουθεί να κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες που φτάνουν στο νησί Λαμπεντούζα.

Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, Εμα Μπονίνο, δήλωσε σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων της Rai2, πως πρόκειται για «φρικτές και απαράδεκτες εικόνες».

Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να «τιμωρείται μία ολόκληρη κατηγορία, αλλά να υπάρξουν μεμονωμένες τιμωρίες, με αυστηρότητα, για όποιον είναι υπεύθυνος και δε σέβεται τις αξίες της χώρας».
Keywords
Τυχαία Θέματα