Ιταλία: Σε κυβέρνηση συνεργασίας επιμένει ο Ναπολιτάνο



Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους δέκα «σοφούς» που είχε επιλέξει ο ίδιος πριν από δέκα ημέρες σχηματίζοντας δύο επιτροπές και ζητώντας τους να υποδείξουν εφαρμόσιμες λύσεις για να ξεπερασθεί το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα....

«Ο λόγος τώρα ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις. Ο διάδοχός μου θα βγάλει τα απαιτούμενα συμπεράσματα», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Η νέα
κυβέρνηση θα πρέπει να προκύψει μόνον από την συνεργασία μεταξύ των κομμάτων», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο διάδοχός του ενδέχεται να προχωρήσει σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ολοκλήρωσε, τέλος, υπογραμμίζοντας: «οι δέκα σοφοί κατάφεραν να βρουν κοινές θέσεις, μέσα σε κλίμα διαλόγου που πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση στα πλαίσια της δράσης του κοινοβουλίου».
Keywords
Τυχαία Θέματα