Αίγυπτος: «Μην στοχοποιείτε το στρατό» λένε οι στρατηγοί

Προειδοποίηση σε όσους δυσφημούν τον στρατό με κατηγορίες για δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ απηύθυνε ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σισί.

Αυτά δήλωσε «ξεσπαθώνοντας» ο κ. Ελ Σισί μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Μόρσι.

«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένας παρά, μα πάρα πολύ αξιοσέβαστος

θεσμός στην Αίγυπτο, βαθιά πιστός και βαθιά προστατευτικός προς το έθνος», δήλωσε ο στρατηγός Ελ Σισί, για να προσθέσει: «Ορκίζομαι στο Θεό από τις 25 Ιανουαρίου 2011 ο αιγυπτιακός στρατός ούτε σκότωσε ούτε διέταξε το θάνατο κανενός, δεν επιδόθηκε σε καμία δολιότητα, δεν πρόδωσε αλλά και δεν διέταξε καμία πράξη η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί προδοσία».

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου προειδοποίησε μάλιστα «όσους ακούνε τα συγκεκριμένα λόγια να προσέξουν ιδιαίτερα πριν να δυσφημήσουν ανοικτά το στρατό», καθώς ο στρατός «επηρεάζεται ιδιαίτερα από οποιαδήποτε προσπάθεια δυσφήμησης γίνεται εναντίον του».

Ο πρόεδρος Μόρσι, από την πλευρά του, εμφανίστηκε να υπερασπίζεται το στράτευμα, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει προσβολές κατά του στρατού, από τους ανώτατους αξιωματικούς μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι εκτιμούν και σέβονται το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων.

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την προαγωγή των επικεφαλής των τριών γενικών επιτελείων, στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, στους βαθμούς του αντιστράτηγου, του αντιναυάρχου και του αντιπτεράρχου αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα