Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές εξετάζει ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αποφασίσει πριν από την επανάληψη των εργασιών της Κνέσετ, της ισραηλινής βουλής, στις 15 Οκτωβρίου, εάν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, είπε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος....
Επικαλούμενα τις τριβές που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κυβερνητικών συμμάχων του Νετανιάχου, περιλαμβανομένων και των διαφωνιών με τον υπουργό Αμύνης Εχούντ Μπαράκ, τα ισραηλινά μέσα
ενημέρωσης υπέθεταν ότι ενδέχεται να προκηρυχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο, οκτώ μήνες πριν την εκπνοή της κανονικής κυβερνητικής θητείας.

Το κυβερνητικό στέλεχος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, δήλωσε πως ο Νετανιάχου πρόκειται να λάβει τις αποφάσεις του πριν τα μέσα του μηνός, επιλέγοντας είτε να διαλύσει το Κοινοβούλιο, είτε να καλέσει τους υπουργούς να συμφωνήσουν στα μέτρα λιτότητας που θα περιβάλλουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Εάν υπάρχει πιθανότητα για συμφωνία υπέρ ενός άλλου υπεύθυνου προϋπολογισμού, ο Νετανιάχου την προτιμά. Αλλά εάν λόγω της πολιτικής κατάστασης αυτό αποδειχθεί ανέφικτο, τότε θα επιλέξει τις πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα