Η Β. Κορέα επιτίθεται σε ΗΠΑ και ΟΗΕ μέσω… ελληνικής μυθολογίας

Στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΟΗΕ έχει μπει για ακόμα η Βόρεια Κορέα μετά την εκτόξευση δορυφόρου, η οποία θεωρήθηκε απαγορευμένη από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας δοκιμή πυραυλικής τεχνολογίας...
Η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, στην οποία επιτίθεται σε ΗΠΑ
και Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών χρησιμοποιώντας έναν πολύ διάσημο ελληνικό μύθο.
Στην ανακοίνωσή της η Β. Κορέα αναφέρει ότι η εκτόξευση δορυφόρου στην οποία προχώρησε ήταν απολύτως ειρηνική και δεν αντίκειται σε κανέναν νόμο και πως ο ΟΗΕ κάνει ό,τι του πουν οι ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται «στον πόλεμο στο Ιράκ ο πλανήτης παρακολούθησε την Αμερική να προσπαθεί να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή λόγω πετρελαίου. Όλοι οι πόλεμοι των ΗΠΑ που γίνονται στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης αποτελούν ουσιαστικά στρατηγικές για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι τώρα οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πάλι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να προκαλέσουν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο.
Η ανακοίνωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική τακτική θυμίζει τον Προκρούστη και περιγράφεται ο ελληνικός μύθος. Η Αμερική αποκαλείται ένας σύγχρονος Προκρούστης που χρησιμοποιεί σαν κρεβάτι το Συμβούλιο Ασφαλείας για να φέρνει τα πάντα στα μέτρα της.
Και κλείνει τονίζοντας: Αν συνεχίσει έτσι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα