Η Τρόικα ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στις ένοπλες δυνάμεις



Την πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της Εκθεσης της Τρόικα που βγήκε στη δημοσιότητα στις 27 Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά το κρίσιμο Eurogroup όπου αποφασίστηκε το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας...

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, η χώρα μας είχε τη δεκαετία 2000-2009 τις υψηλότερες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ της ανάμεσα
στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα ποσά να μειώνονται μόνον έπειτα από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου το 2010.
Στην παράγραφο που αναφέρεται στη «συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας στη δημοσιονομική προσαρμογή», παρουσιάζεται το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009-2016, ενώ τονίζεται πως μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών αν επεκταθεί η χρήση των ηλεκτρονικών προμηθειών και καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Στενός συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου τόνιζε πως η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, συμπληρώνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε συζήτησε ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς».
Keywords
Τυχαία Θέματα