ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ...

«Όπως είναι φυσικό, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και τους θεσμούς αποτελεί αδιαμφισβήτητα και εκ των πραγμάτων προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναβάθμισε...

παράλληλα, την άσκηση της οικονομικής διπλωματίας, καθώς θεωρεί ότι η έκβαση της διαπραγμάτευσης είναι συνυφασμένη με την αποτελεσματική άσκηση της οικονομικής διπλωματίας» σημειώνει σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος,
απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, που εκτιμούσε ότι ο τομέας της οικονομικής διπλωματίας έχει περιέλθει σε κατάσταση λανθάνουσας λειτουργίας μετά την αναπροσαρμογή των αρμοδιοτήτων της κυβερνητικής ομάδας διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι «στην παρούσα κυβέρνηση υπάρχει αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι αποκλειστικά αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις ενώ στην προηγούμενη, ο κ. Κούρκουλας ήταν αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, που διέθετε παράλληλα και μέρος του χρόνου στην οικονομική διπλωματία».

«Για εμάς, η οικονομική διπλωματία αποτελεί σημαντικότατο τομέα δράσεων, γιατί έχει ως σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας, την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τουριστικών επισκεπτών και την εν γένει ισχυροποίηση της οικονομικής παρουσίας της χώρας μας διεθνώς» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Ιουνίου, περιγράφονται αναλυτικά οι δράσεις και οι συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού και των άλλων μελών της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας, από την ανάληψη της διακυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα