Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε έξω από εκλογικό τμήμα

Πολύ υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της Αιγύπτου, καθώς στη χώρα διεξάγονται σήμερα και αύριο οι πρώτες προεδρικές εκλογές μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.....

Η συμμετοχή
είναι ιδιαίτερα υψηλή στο Κάιρο και την Γκίζα όπου οι τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα εκλογικά τμήματα προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα και μποτιλιαρίσματα, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από εκλογικό τμήμα στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας στο οποίο σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του όταν σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών δύο υποψηφίων και οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος. Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο πόδι.

Συγγενείς ορισμένων από τους διαδηλωτές που είχαν σκοτωθεί στην εξέγερση του περασμένου χειμώνα συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εκλογικό τμήμα στα περίχωρα του Καΐρου κρατώντας φωτογραφίες των θυμάτων. Στο τμήμα αυτό επρόκειτο να ψηφίσει ο υποψήφιος για την προεδρία Άχμεντ Σαφίκ, ο τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας επί Μουμπάρακ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τις 29 Μαΐου. Εάν κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο, οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Ιουνίου.
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σαφίκ, πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι των υπόλοιπων 12 υποψηφίων. Ο Αμρ Μούσα, πρώην υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε ότι θα δεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όποιος και αν είναι ο νικητής.
Keywords
Τυχαία Θέματα