ΔΙΗΜΕΡΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Το κλείσιμο των δήμων της Αττικής για δύο ημέρες, στις 29 και 30 Αυγούστου, αποφάσισαν οι δήμαρχοι προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τη νέα μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 29%.....
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πρόταση του προέδρου της ΠΕΔΑ, δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Ν. Σαράντη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής, έκτακτης γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) που πραγματοποιήθηκε ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής
Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την ερχόμενη Πέμπτη στην οποία και αναμένεται να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για το σύνολο των δήμων της χώρας.
«Καμπανάκι»

Οι δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των δήμων, λόγω των νέων περικοπών, με τις οποίες, όπως τονίζουν, οι δήμοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε παύση πληρωμών και αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών βασικών για τους πολίτες.
Για το θέμα έχουν ζητήσει μάλιστα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Για τους αιρετούς, όπως τόνισε χθες από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των δημάρχων της Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνης, η κάλυψη του ελάχιστου ορίου επιβίωσης των δήμων που αντιστοιχεί σε 2,7 δισ. ευρώ αποτελεί «κόκκινη γραμμή».
Ο ίδιος εξάλλου, ενόψει του εκτάκτου Συνεδρίου της ερχόμενης Πέμπτης, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη μορφή των κινητοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση κάνοντας λόγο για κλείσιμο των δήμων καθώς και για παράδοση των κλειδιών από τους δημάρχους.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα προτείνουν στο Συνέδριο οι δήμαρχοι της Αττικής βάσει των αποφάσεων που έλαβαν χθες. Επίσης, την παραμονή του Συνεδρίου, στις 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ. και την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.
Keywords
Τυχαία Θέματα