Απίστευτο μπάχαλο με τις επανασυνδέσεις ρεύματος - Ακόμα ψάχνουν τα σπίτια χωρίς ρεύμα

Ένα μπάχαλο επικρατεί για τις επανασυνδέσεις ρεύματος σε όλα τα σπίτια με τον χειμώνα να έχει μπει για τα καλά πλέον και αυτοί οι άνθρωποι να είναι στα σκοτεινά και στο κρύο.... Μία σοβαρή και σωστή κίνηση της κυβέρνησης, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος στις άπορες οικογένειες κοντεύει να γίνει βατερλό για την ίδια, καθώς επικρατεί ένα μπάχαλο για το πώς θα γίνει αυτή η διαδικασία, ποιός θα πληρώσει αυτό το κόστος και ουδείς βγάζει άκρη.
Μετά τις τρεις απανωτές αυτοδιαψεύσεις του υπουργού Περιβάλλοντος για το ποιός θα πληρώσει το συγκεκριμένο
κόστος τελικά καταλήξαμε σε αυτό, αλλά τώρα ξαναλλάζουν τα πράγματα με τη διαδικασία ουσιαστικά να θεωρείται άκυρη.
Μέχρι τώρα είχε συμφωνηθεί οι Δήμοι και η Εκκλησία να αποστείλει τα στοιχεία των απόρων στη ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μιας και ο χειμώνας έχει ήδη φτάσει στη χώρα.
Ωστόσο, αυτή η συμφωνία τινάζεται στον αέρα, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης με ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι δήμοι δεν πρόκειται να στείλουν κανένα στοιχείο στη ΔΕΗ και άρα οι άποροι άνθρωποι χωρίς ρεύμα, θα μείνουν χωρίς ρεύμα.
Ο κ. Ασκούνης αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ, οι δήμοι ζήτησαν με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους.
Όπως αναφέρει η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη στάση της ο κ. Ασκούνης όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Μάλιστα, ο κ. Ασκούνης καλεί τη ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας.
Απάντηση από τη ΔΕΗΗ ΔΕΗ επισημαίνει σε αποψινή ανακοίνωση «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη ο οποίος ζήτησε σήμερα τα προσωπικά "στοιχεία πελατών της ΔΕΗ στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών".
«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.
Ζητά τέλος από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα