Άγαλμα στον Τσίπρα θα στήσει το Μαξίμου

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανακηρύξει την 28η Ιουλίου ως… κυβερνητική εορτή. Και να την γιορτάζει με εκδηλώσεις σε όλα τα υπουργεία, τα κομματικά γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη Βουλή, το Μαξίμου. Τι έχει εκείνη η ημέρα; Μα είναι η γενέθλιος ημέρα του αγαπημένου πολιτικού της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα.

Θα πρέπει να του στήσουν και άγαλμα διότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει τη δικομματική κυβέρνηση στην εξουσία για πολύ καιρό.

Αν δεν υπήρχε ο Αλέξης, θα έπρεπε να τον εφεύρουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, διότι, όπως ομολογούν πλέον όλοι, αν υπήρχε κανείς σοβαρότερος αρχηγός και κανένα πιο συγκροτημένο κόμμα στην αντιπολίτευση, θα τους είχε … στείλει αδιάβαστους

Όμως, ένα κόμμα που ακόμη δεν έχει λύσει το βασικό δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή Τρίτος Κόσμος, πώς μπορείς να το εμπιστευτεί ο κόσμος;

Με έναν αρχηγό που στην Ελλάδα επιτίθεται κατά πάντων, λαϊκίζει στον χειρότερο βαθμό, χρησιμοποιεί ρητορική Εξαρχείων, αλλά που όταν φεύγει από τα σύνορα της χώρας γίνεται… Τεξανός, πώς να στήσεις ένα καλύτερο πολιτικό μέλλον; Εδώ πάει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον Ολι Ρεν με τον οποίο υποτίθεται ότι θα ερχόταν σε ρήξη μόλις αναλάμβανε την εξουσία.

Η κυβέρνηση κάνει τραγικά λάθη. Καθημερινά δε μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. Δείτε μόνο την τραγική φιγούρα που λέγεται Γιάννης Μανιάτης. Ο υπουργός ΠΕΚΑ που περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να μπορέσει να εξηγήσει τι θα γίνει με όσους δεν έχουν ρεύμα. Τη μία λέει το ένα, την άλλη λέει το άλλο και κανείς δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει; Σε πόσους από τους 300.000 που δεν έχουν ρεύμα θα επανασυνδεθεί; Πόσοι από αυτούς είναι πράγματι άποροι και πόσοι μπαταχτζήδες; Ποιοι θα πληρώσουν για την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου; Μέχρι να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τα πράγματα μπορεί να έχουν παγώσει πέντε – έξι οικογένειες.

Από την άλλη, μπάχαλο και με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, άγνωστο αν θα κλείσουν τώρα ή σε ένα χρόνο τα ΕΑΣ. Την ίδια ώρα, και παρά τις διαψεύσεις, η τρόικα στέλνει e-mail και ζητά να μη δοθεί καμιά σύνταξη το 2014. Να περιμένουν χιλιάδες δηλαδή στην ουρά και να ζουν με τα 2-3 κατοστάρικα που θα τους δίνουν έναντι.

Στην Υγεία και την Παιδεία τα ξέρετε. Μήνες τώρα χιλιάδες Έλληνες ταλαιπωρούνται στον ΕΟΠΥΥ και χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει ένα εξάμηνο από τη ζωή τους.

Μαύρη καθημερινότητα, αλλά κανείς δεν ασχολείται και ιδιαίτερα. Χαλαρά, που λένε και στη Θεσσαλονίκη.

Και οι κατοικοεδρεύοντες στο Μαξίμου όλο και πιο πολύ μου δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν προσβληθεί από …ιδρυματισμό. Κλεισμένοι μέσα στην γυάλα του πρωθυπουργικού μεγάρου δίνουν την εντύπωση ότι προβλήθηκαν από το σύνδρομο της εξουσίας και νοιάζονται μόνο για την διατήρησή της, με κάθε κόστος.

Σε άλλη χρονική περίοδο με τόσα προβλήματα στην καθημερινότητα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί. Πόσο μάλλον που πρόκειται για ένα «αναγκαστικό» γάμο με το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ.

Όμως, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση κι αυτό είναι κακό και για την δημοκρατία και για την κυβέρνηση. Ο… άγιος της κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας δείχνει καθημερινά πόσο «λίγος» είναι αλλά και πόσο «κάλπικος». Και γι’ αυτό το λόγο στην κυβέρνηση πρέπει να κάνουν ευχέλαιο να τον έχει καλά ο θεός της Αριστεράς. Και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει όπως είναι.

Keywords
Αναζητήσεις
agalma maximou
Τυχαία Θέματα