ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟ ΠΕΔΥ…

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...
Αλλάζει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ο χάρτης της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης στη χώρα. Από την Πέμπτη 20 Μαρτίου ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στους πολίτες, ...

ασφαλισμένους και μη, τα Πολυιατρεία και όλες οι μονάδες υγείας που διέθετε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από το προσωρινό σφράγισμά τους πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Διευρυμένο ωράριο 7
πμ με 7 μμ, δωρεάν επίσκεψη, εξέταση ή συνταγογράφηση για όλους και πρόσβαση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, χωρίς ραντεβού αποτελούν τις γνωστές παραμέτρους της… εξίσωσης των Πολυιατρείων –μια εξίσωση που παίδεψε πολύ το υπουργείο Υγείας τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Άγνωστος Χ είναι ο αριθμός των εξειδικευμένων γιατρών που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα.
Η επαναλειτουργία των Πολυιατρείων και λοιπών μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί τον νέο τρόπο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως αυτός αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Όλες οι μονάδες υγείας θα παραδοθούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) οι οποίες αναλαμβάνουν στο εξής και τη διαχείρισή τους.
Η στελέχωση των μονάδων υγείας θα αρχίσει την Πέμπτη οπότε και υποχρεούνται να εμφανιστούν στις θέσεις τους -μετά τη διαθεσιμότητα- οι υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και οι γιατροί, που είχαν επιλέξει την απασχόληση στο ΠΕΔΥ και όχι στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας, η κάλυψη των μονάδων υγείας είναι απόλυτη σε διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό – οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ σε ποσοστό 98,8% και 99,4% αντιστοίχως.
Διαφορετική είναι η εικόνα στο ιατρικό δυναμικό του νέου συστήματος: από τους 4.998 γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ, των ιατρείων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που υπάγονται τώρα στον ΕΟΠΥΥ, των νομαρχιακών μονάδων υγείας κα δήλωσαν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ οι 2.497, δηλαδή ποσοστό 49,9%.
Keywords
Τυχαία Θέματα