Τη μάγεψε η θέα και η... λαδόκολλα



Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Χαμογελαστή, κατέφθασε πεζή στο εστιατόριο «Στροφή» η Ανγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον οικοδεσπότη Αντώνη Σαμαρά.
Η έντονη βροχόπτωση δεν φάνηκε να χαλάει ούτε λεπτό την καλή διάθεσή της....Κρατώντας μαύρη ομπρέλα περπάτησε μαζί με τον πρωθυπουργό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ηταν φανερή η ικανοποίησή της από την επίσκεψή
στη χώρα μας και έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα. Ο ιδιοκτήτης της «Στροφής», Νίκος Μπλέτσος, υποδέχθηκε τους δύο ηγέτες στην πόρτα του εστιατορίου, είκοσι λεπτά πριν από τις 8. Μίλησε γερμανικά στην Α. Μέρκελ, γεγονός που τη χαροποίησε και χωρίς να χάσει την ευκαιρία συνομίλησε μαζί του στη γλώσσα της, καθώς εκείνος την οδηγούσε στο τραπέζι. Το πρώτο «πιάτο» που δοκίμασε η καγκελάριος ήταν η? θέα της Ακρόπολης και του Ηρωδείου από το roof garden.

Υστερα από μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται από το 1975 το εστιατόριο, ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος κάθισαν αντικριστά στο τραπέζι. Μαζί τους ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης. Συνολικά 17 άτομα, ανάμεσά τους Γερμανοί και Ελληνες αξιωματούχοι, συνέφαγαν το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού «καθόρισε» η κ. Μέρκελ, η οποία ως γνωστόν είναι λάτρις της μεσογειακής κουζίνας και φέρεται να ζήτησε ελληνικές γεύσεις. Το κυρίως πιάτο της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν κατσικάκι στη λαδόκολλα, ενώ ο πρωθυπουργός απόλαυσε σφυρίδα στη σχάρα. Ωστόσο, τα ορεκτικά ήταν ήδη πολλά και αρκούντως χορταστικά. Η Α. Μέρκελ δοκίμασε ψητή φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι, σπανακόπιτα, χωριάτικη σαλάτα, τυροκαυτερή και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, την οποία η ίδια φέρεται να είχε «προπαραγγείλει».

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ακροβολισμένων στις γύρω ταράτσες ανδρών της ασφάλειας, γευμάτισε στο εστιατόριο «Στροφή» η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το γεύμα

Μαζί με το κατσικάκι δοκίμασε και μοσχάρι στο πήλινο με βραστές πατάτες και λαχανικά. Με λευκό και ερυθρό οίνο -Μαντινεία και Μοσχοφίλερο- συνόδευσαν το γεύμα τους οι υψηλοί προσκεκλημένοι. Ωστόσο, η Α. Μέρκελ δοκίμασε και λικέρ μαστίχας. Για επιδόρπιο σερβιρίστηκε καρυδόπιτα με παγωτό, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος δεν δοκίμασε, καθότι είχε περάσει και η ώρα του βραδινού κατά πολύ. Ο Γιάννης είναι ο σερβιτόρος που εξυπηρέτησε το τραπέζι του πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου. Κατάγεται από το Μαντούδι Ευβοίας και έχει εξυπηρετήσει αρκετούς διάσημους πελάτες. Από νωρίς είχε βρεθεί στο μαγαζί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, και οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις. Το γεύμα ολοκληρώθηκε περίπου στις 9.30 και δέκα λεπτά αργότερα οι δύο ηγέτες αποχώρησαν.

Προτού φύγουν, και όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας, το προσωπικό του μαγαζιού έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία τόσο με την κ. Μέρκελ όσο και με τον πρωθυπουργό, την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Ωστόσο, αυτό που έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στους παρευρισκόμενους ήταν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ανέλαβε την πρωτοβουλία να βγουν οι φωτογραφίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε στους εργαζομένους του μαγαζιού ότι την τιμά ιδιαιτέρως αυτή η φωτογραφία.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας, με πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει από το μεσημέρι την περιοχή του εστιατορίου. Υπό άκρα μυστικότητα εκτελέστηκε το σχέδιο ασφαλείας για τις υψηλές αφίξεις. Μάλιστα η κράτηση στο εστιατόριο έγινε τρεις ημέρες πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Ομως, όταν η Τροχαία, χωρίς καμία προειδοποίηση, «σήκωσε» όλα τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή και οι κάδοι απορριμμάτων μαζεύτηκαν από τα συνεργεία του δήμου, οι κάτοικοι έμαθαν αιφνιδίως για την άφιξη της Μέρκελ...

ΕΘΝΟΣ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ)

Εκτύπωση Email Επικοινωνία

Διαφημίσεις Google

Κρουαζιέρες στο Αιγαίο Απολαύστε μια 7 ήμερη κρουαζιέρα.
louiscruises.com/κρουαζιέρες-Αιγαίο

Προϊόντα Νάξου Παραδοσιακά - Βιολογικά Ναξιώτικα
www.proionta-naxou.gr

Βελτιώστε τα Αγγλικά σας Για Αρχάριους έως Προχωρημένους.
qenglish.gr/Online

Εστιατόριο "Ο ΧΑΡΗΣ" Σπιτικό Μαγειρευτό Φαγητό
www.spitikofagito.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα